Uus Fitlapi sepik on jõudnud poelettidele!
Uus Fitlapi sepik on jõudnud poelettidele!

Meil on suurepärane uudis - poelette on vallutamas uus superstaar - Fitlapi sepik! Juba mitmeid aastaid on lisaks mugava ja paindliku Fitlapi rakenduse arendamisele meie tegevuse üheks oluliseks osaks olnud toodete loomine koostöös erinevate ettevõtetega. Fitlapi nimest ja soovitussildist on saanud märk tervisesõbralikumast valikust ning inimesed tunnevad selle ära ja usaldavad seda.

Meil on väga hea meel, et meie uueks koostööpartneriks on Leibur, kellega koostöös oleme toonud lettidele uue Fitlapi täisterasepiku. Uute toodete arendamine on alati põnev väljakutse, sest lisaks sellele, et paika tuleb saada sobiv koostis ja toiteväärtus, peab olema võimalik toodet ka suurtes kogustes toota ning see peab läbima ka säilivuskatsed. Kuid millistele kriteeriumitele siis Fitlapi sepik pidi vastama?

Fitlapi sepiku loomise kriteeriumid

  • võimalikult suur täistera osakaal - täistera tooraine sisaldab oluliselt rohkem vitamiine ja mineraalaineid kui rafineeritud versioon. Lisaks sisaldab täisteratoode rohkem kiudaineid, mis on tervise seisukohast väga olulised:
    • kiudained aitavad säilitada kauem täiskõhutunnet, seega on kergem vältida ülesöömist
    • kiudained aitavad hoida veresuhkru taset stabiilsemana, seega ei teki tugevaid isusid energiarikka toidu järele
    • kiudained on olulised seedimise toetamiseks - aitavad vältida kõhukinnisust
    • kiudained on toiduks meie soolestikus elavatele headele bakteritele, seega aitavad hoida mikrofloorat heas tasakaalus
    • kiudainete tarbimine pikendab eluiga - seda on tõestatud mahukate ja pikaajaliste uuringutega
  • võimalikult tagasihoidliku soolasisaldusega, sest Eesti inimesed tarbivad liialt palju soola
  • ilma lisatud suhkruta, sest peidetud suhkruid on niigi väga paljudes toodetes
  • ilma säilitusaineteta, sest erinevaid lisaaineid saab niigi paljudest toodetest
  • pehme ja maitsev

Ja nii valmiski Fitlapi täisterasepik, milles teraviljast 51% on täistera. Seetõttu on sepik kõrge kiudainesisaldusega - 100 g kohta on kiudaineid 6,1 g - ning valguallikas - 100 g kohta on valke 10,7 g. Sepik on säilitusainetevaba ning ilma lisatud suhkruta.

Oluliseks nüansik on sepiku juures ka see, et eesmärk oli saada võimalikult kerge kaaluga viil. See on oluline seetõttu, et mida kergem on viil, seda vähem saab sellest energiat. Ning Fitlapi sepiku viil on tõepoolest veidi õhem võrreldes sama tootja teiste sarnaste sepikutega. Ühes viilus on 49 kcal. Kaalu langetades ja kaloridefitsiidis olles on oluline, et portsjonid oleksid piisavalt suured, et kõht täis saada ning Fitlapi sepik aitab sellele kindlasti kaasa.

Fitlapi sepik on mõnusalt pehme ja maitsev ning pakub tervise seisukohast palju väärtust. Soovitus - proovi röstituna, sest see toob maitsed veelgi rohkem esile.

Retseptisoovitus - vaesed rüütlid pudingu ja banaaniga

Fitlapi sepikust valmistatud vaesed rüütlid pudingu ja banaaniga
Vaesed rüütlid pudingu ja banaaniga

Vaja läheb:

  • 55 g Fitlapi täisterasepikut
  • 1 muna
  • 50 g piima (rasva 2,5%)
  • 2 g kookosrasva
  • 75 g Tere Fit proteiinipudingut
  • 30 g banaani
  • 5 g kookospalmisuhkrut
  • kaneeli
  • soovi korral Stevia-magusainet ja naturaalset jahvatatud vaniljet

Valmistamine:

  • Klopi muna piima ja kookospalmisuhkruga lahti. Magusama tulemuse saavutamiseks lisa soovi korral Stevia-magusainet.
  • Soovi korral lisa ka naturaalset jahvatatud vaniljet.
  • Sulata pannil kookosrasv.
  • Kasta sepikuviilud munasegusse ja pane seejärel pannile. Kui munasegu jääb alles, vala see sepikuviiludele.
  • Prae sepikuviilud mõlemalt poolt kuldpruuniks.
  • Serveeri soojalt koos proteiinipudingu ja viilutatud banaaniga.
  • Raputa peale kaneeli.

1 portsjon = 375 kcal. Personaased kogused leiad toitumiskavast!

Kas oled juba uut Fitlapi täisterasepikut proovinud?