Valmistamine
- Pese suvikõrvits ja šampinjonid. Viiluta suvikõrvits kas ratasteks või pikkupidi viiludeks ja seejärel lõika suuremateks tükkideks. Šampinjonid lõika pooleks.
- Grilli seened ja suvikõrvits resti vahel, vardas või fooliumalusel (aseta viimase puhul põhja küpsetuspaber). Soovi korral võid neid ka lihtsalt pannil praadida või vokkida.
- Kui need valmis, maitsesta soola ja pipraga.
- Nõruta kikerherned ja loputa külma vee all. Aseta majapidamispaberile kuivama. Soovi korral võid kikerherneid ka kuival pannil kergelt röstida.
- Lõika grilljuust 1 cm paksusteks viiludeks.
- Aja grill või pann kõrgele kuumusele. Õli pole tarvis.
- Aseta grilljuustuviilud grillrestile või pannile. Anna juustule piisavalt ruumi, et kõik viilud saaksid ühtlaselt ja mõnusalt kuldpruuniks ning krõbedaks.
- Lase grilljuustul praadida umbes 1-2 minutit ühelt poolt, kuni see muutub kuldpruuniks ja krõbedaks. Seejärel keera juustuviilud ettevaatlikult ümber ja prae/grilli ka teist külge samal viisil.
- Sega kokku mesi, õli, sinep ja sidrunimahl. Sidrunimahla lisa ettevaatlikult ning maitse pidevalt. Pane sidrunimahla nii palju, et kastme maitse oleks meelepärane.
- Vala kaste suvikõrvitsale, seentele ja kikerhernestele. Sega läbi. Soovi korral jäta tilgake kastet alles ka juustule peale valamiseks.
- Tõsta soe salat taldrikule, aseta peale grilljuustu viilud ning kui jätsid kastet alles, vala ka see peale.
Igale toidukorrale võib lisada vabavara toiduaineid, mida kaaluma ei pea!