Soe seene-suvikõrvitsa salat grilljuustuga (low carb)

Soe seene-suvikõrvitsa salat grilljuustuga (low carb)

Toiduained

  • Grilljuust, tomati-basiiliku (Nopri) logo

    55g

  • Kikerherned, konserveeritud, nõrutatud

    (6.5 spl) 65g

  • Mesi

    (1.7 tl) 10g

  • Õli (erinevad)

    (1 tl) 3g

  • Šampinjon/Portobello

    (4 peotäit) 100g

  • Suvikõrvits

    (0.4 tk) 100g

  • Dijon sinep

    2g

Valmistamine

  • Pese suvikõrvits ja šampinjonid. Viiluta suvikõrvits kas ratasteks või pikkupidi viiludeks ja seejärel lõika suuremateks tükkideks. Šampinjonid lõika pooleks.
  • Grilli seened ja suvikõrvits resti vahel, vardas või fooliumalusel (aseta viimase puhul põhja küpsetuspaber). Soovi korral võid neid ka lihtsalt pannil praadida või vokkida.
  • Kui need valmis, maitsesta soola ja pipraga.
  • Nõruta kikerherned ja loputa külma vee all. Aseta majapidamispaberile kuivama. Soovi korral võid kikerherneid ka kuival pannil kergelt röstida.
  • Lõika grilljuust 1 cm paksusteks viiludeks.
  • Aja grill või pann kõrgele kuumusele. Õli pole tarvis.
  • Aseta grilljuustuviilud grillrestile või pannile. Anna juustule piisavalt ruumi, et kõik viilud saaksid ühtlaselt ja mõnusalt kuldpruuniks ning krõbedaks.
  • Lase grilljuustul praadida umbes 1-2 minutit ühelt poolt, kuni see muutub kuldpruuniks ja krõbedaks. Seejärel keera juustuviilud ettevaatlikult ümber ja prae/grilli ka teist külge samal viisil.
  • Sega kokku mesi, õli, sinep ja sidrunimahl. Sidrunimahla lisa ettevaatlikult ning maitse pidevalt. Pane sidrunimahla nii palju, et kastme maitse oleks meelepärane.
  • Vala kaste suvikõrvitsale, seentele ja kikerhernestele. Sega läbi. Soovi korral jäta tilgake kastet alles ka juustule peale valamiseks.
  • Tõsta soe salat taldrikule, aseta peale grilljuustu viilud ning kui jätsid kastet alles, vala ka see peale.

Igale toidukorrale võib lisada vabavara toiduaineid, mida kaaluma ei pea!

Loading...

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks