Valmistamine
- Prae hakkliha tilgas õlis kiirelt läbi. Hakkliha jääb mahlasem, kui pann on hästi kuum. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta kõrvale.
- Riivi porgand jämeda riiviga.
- Tükelda paprika, sibul ja küüslauk.
- Prae riivitud porgand, paprika, sibul ja küüslauk pannil kergelt läbi.
- Kui porgand on valmis (porgandi küpsetamine on kõige aeganõudvam), sega juurde juba eelnevalt praetud hakkliha ning vala peale tomatipasta ning oad. Lase segu korra veel keema.
- Kontrolli maitset, kui vaja, lisa soola ja pipart.
- Viiluta suvikõrvits pikuti köögiviljakoorijaga laastudeks.
- Vala vormi põhja hakklihakastet, selle peale mitu kihti suvikõrvitsaplaate, lisa osa juustust. Korda sama tegevust kuni kogu suvikõrvits ja hakklihakaste on ära kasutatud. Suvikõrvits on vabavara, seepärast võid seda kasutada nii palju, kui soovid.
- Kõige peale raputa ülejäänud juust. Juustu jäta pealmiseks kihiks nii palju, et kogu suvikõrvits saaks kaetud.
- Küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit.
- Serveerides raputa peale tilli või basiilikut.
- Soovitame seda vormi teha 4-6 kordse koguse.
Igale toidukorrale võib lisada vabavara toiduaineid, mida kaaluma ei pea!