Pelmeenid

Pelmeenid

Toiduained

  • Jahu, rukkijahu täistera

    (5 spl) 50g

  • Hakkliha, sea (rasva 5%)

    (3.8 spl) 95g

  • Muna (M suurus)

    (1 tk) 35g

  • Hapukoor (rasva 10%)

    (1.2 spl) 30g

  • Tomat

    (1 tk) 35g

  • Sibul (valikuline)

    (0.2 tk) 15g

  • Värske kurk

    (0.1 tk) 30g

Valmistamine

  • Tegemist on paljude poolt armastatud Inga Kaljuse loodud retseptiga!
  • Koori ja tükelda sibul. 
  • Lisa sibul hakklihale. Maitsesta soola, pipra ja meelepäraste ürtidega. Sega korralikult läbi.
  • Taigna valmistamiseks vala jahu lauale hunnikusse ja tee sisse süvend.
  • Lisa süvendisse muna, käesoe vesi, sool ja sega kätega ühtlaseks massiks. Vett pane pigem vähem, tainas peab jääma pigem tihke kui pehme ja kleepuv.
  • Sõtku kuni tainas lööb käte küljest lahti.
  • Kuna tainas kuivab kiirelt, võid rullida kahes osas. See osa, mis ootele jääb, mässi toidukilesse.
  • Rulli tainas laual õhukeseks ning lõika sellest vajaliku suurusega kettad. Rullimise hõlbustamiseks võib seda teha küpsetuspaberi või toidukile vahel. Võid lõikamiseks kasutada piparkoogivormi, klaasi või muud käepärast sarnast vahendit.
  • Aseta tainaketastele hakklihatäidis ja pane servad korralikult kokku ning suru kinni.
  • Keeda pelmeene soola ja pipraga maitsestatud vees pehmeks (võid lisada veidi puljongit või loorberilehe). Keeta tuleb pinnale tõusmisest ca 8 minutit.
  • Serveeri hapukoore ja kurgi-tomati salatiga.
  • Selleks, et tainast oleks lihtsam käsitleda, soovitame teha korraga valmis 2-3 kogust. Soovi korral saad lisakogused sügavkülmutada.
  • Igale toidukorrale võib lisada vabavara toiduaineid, mida kaaluma ei pea.
Loading...

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks