Tere!

Nagu minu eelmisest kirjatükist nähtub, sai  teeviidaks minu toitumisharjumuste ümberkujundamisel juhuslik raamat.  Tutvunud seal kirjeldatud edulugude ja spetsialistide soovitustega, sukeldusin raamatus etteantud retseptide maailma. Õppisin taas putrusid sööma ja  kasutama toiduvalmistamisel väiksema rasvasisaldusega lihatooteid ning üritasin lisada rohkem kala oma menüüsse. Proovisin toidu kõrvale ikka rohkem erinevaid salateid süüa, ühesõnaga toidulaud muutus hoopis vaheldusrikkamaks. Eks targemaks ma sellest raamatust sain aga pikapeale need nelja nädala menüüd ammendasid ennast ja seal polnud ka sellist individuaalset asjale lähenemist. Kaal küll vähenes aga organism jällegi kohanes olukorraga ja järgnes taas kaalutõus. Muidugi olen siiralt tänulik, et see raamat üldse ilmus ja minu lugemislaual oma koha leidis, sealt sain eimese tõuke oma otsinguteks. Samas olin hakanud  olukorraga vaikselt leppima ja arvasin, et ju mulle on siis ette nähtud olla ülekaaluline, kuni selle saatusliku numbrini, mis ühel 2016. aasta juulikuu päeval mulle kaalult vastu vaatas. Number oli ikka selline, et pani tegutsema ning lahendust otsima. Ja mis siis edasi sai, sellest kirjutasin oma  esimeses blogipostituses.

Nagu ma ükspäev mainisin, kummitas mind ikka see hapukapsas, mida endale ammu lubanud pole ja siin kirjutamise käigus turgatas pähe mõte, et kes mul neid hapukapsaid siis keeta keelab. Tol korral, kui sellest nn. ülekilode raamatust hapukapsa retsepti leidsin, olin ülirõõmus ja keetsin neid mitmeid kordi uut moodi. Retsepti nimetuseks oli “hapukapsaroog ubadega” ja koostisaineteks olid taine sealiha, sibul, õli,hapukapsas, punane paprika, punased konservoad ja maitseks sool ja pipar. Liha  pruunistasini pannil kuubikutena ja siis kõik potti keema. Täitsa hea oli ja ka teised pereliikmed sõid koos minuga. Selline toit ju meil siin FitLapi retsepti järgi mõningate asenduste abil  täiesti teostatav. Näiteks tuleb võtta aluseks seesama vinegrett veiseliha kotlettidega. Veiseliha saab asendada sea välisfileega ja punapeedi asendada kas keedukartuli või punaste konservubadega. Samas võib seda kartuli ja ubade asendust ka õigetes proportsioonides poolitada. Või on kellelgi parem mõte, kuidas neid kapsaid siinsesse menüüsse sobitada. Ühel päeval, kui mul jällegi hapukapsa isu peale tuleb, siis võtan ma ette selle kapsakeedu FitLapi võtmes. Kui ikka isu on siis tuleb pea tööle panna ja oma mõte teoks teha, ei ole siin midagi võimatut.

 

Elagu FitLap!