Ma tõesti armastan magusat ja katsetan kogu aeg erinevate retseptidega. Disclaimer muidu kõikidele ka, et alati ei ole kõik retseptid küll ideaalses tasakaalus, aga ma isiklikult ei ajagi seda taga. Kui ühes retseptis on veidi rohkem rasva või valku, siis see on väga okei ning seda saab teiste toitudega väga hästi tasakaalustada ning veidi rohkem ühte või teist retseptis ei tee midagi halba. Ma tahan vaadata seda, et üldiselt oleks mu toitumine tasakaalus, ma sööksin häid asju ning et ma ei sööks mingeid asju liiga palju.

Alustame nädalat magusaga!😍😍

Mingi aeg sain endale šokolaadi valgupulbri, et siis katsetada sellega just erinevates magusates toitudes ning minu arvates õnnestus see šokolaadi proteiinibatoonide tegu esimese korra kohta väga hästi! 🤗Retsept on kirjas allpool ⬇

Kõige parem on seda retsepti teha mitmekordne kogus, mina tegin seda kolmeks toidukorraks (1 toidukord umbes 400kcal).

 ▪️ Isetehtud šokolaadi proteiinibatoonid ▪️

🍫❤️

▪️ 54g maapähkleid

▪️ 50g šokolaadi valgupulbrit @estfit_estonia

▪️ 20g kookosrasva

▪️ 45g täistera kaerahelbeid @tartumill

▪️ 48g mett

▪️ 20g kookoshelbeid

▪️ 25g kuivatatud aprikoosi

▪️ 3 spl vett

Eelsoojenda ahi 120°-ni ja pane väiksema/keskmise ahjuvormi sisse küpsetuspaber.

Pane mesi potti ja pliidi peale keskmisel kuumusel, et mesi mullitama veidi hakkaks (2-3min umbes) ja karamelliseeruks. Võta pott pliidilt ära ja lisa pool kookosrasva kogusest, maapähklid, aprikoosid, kaerahelbed ja sega kõik omavahel kokku. Pane see segu ahjuvormi, vajuta tugevalt peale, et kõik segu kokku jääks ja pane 30 minutiks juba soojendatud ahju.

Kui oled ahjuvormi ahjust välja võtnud, siis oota veidi ja lase sel veidi jahtuda. Mõne aja pärast hakka tegema pealmist kihti.

Pealmiseks kihiks pane ülejäänud kookosrasv potti, lisa mõned spl vett ja hoia pliidil kuni rasv on sulanud ning sega juurde valgusegupulber. Valgusegud on erinevad ja vaata tunde järgi, et oleks õiges koguses vett et liiga vedelaks seda ei tee. Vajadusel lisa mõned grammid valgupulbrit ka juurde. See segu kalla ahjuvormi juba tehtud põhja peale, peale raputa kookoshelbeid ja pane külmkappi, soovitavalt hoia seda seal üleöö, et kõik taheneks.

Minu retseptidega ning erinevate igapäevaste nippide jagamisega saab kursis olla ka Instagramis @Tervisestaar https://www.instagram.com/tervisestaar/

Vaikselt hakkan kõiki retsepte ja rohkem lugusid ka siia blogisse panema, aga kui tahad kohe ka vaadata, miskit, siis mine viska pilk peale! 😉

Aitäh lugemast!

Tervisestaar Mari

❤️❤️❤️