Hirsiputru saab süüa ka soolaselt!
Siin on mul teile kaks varianti, kuidas hirsiputru teha.
Üks nendest on singi ja sibulaga, mis sobib ideaalselt lõunaseks kosutuseks. Teine variant on hoopis kodujuustuga, mis minuarvates oleks mõnus hommikusöök.
Mõlema retsepti puhul tuleb alustada hirsi keetmisest! :)
Seda kuidas kõige paremini hirssi keeta, saad lugeda sellest postitusest SIIN! (LINK)
"Hirsipuder singiga"
SUL LÄHEB VAJA:
- Tomat
- Sibul
- Või (rasva 80%-82%)
- Hapukoor (rasva 10%)
- Hirss
- Suitsutatud veisesink (rasva 2%)
Loputa hirss sooja veega ja lase tal natuke seista.
Vala hirsile peale uus vesi ja keeda hirss potis pehmeks.
Maitsesta soolaga ja sega sisse või. (Mina kasutasin Saaremaa Päikesekuivatatud tomatitega võid, et anda head maitset)
Prae pannil sink ja sibul. Lisa ka juurde keedetud hirss. Maitsesta soola ja pipraga
Pane puder taldrikule ja serveeri hapukoore ja tomatiga :)
Kui sulle singiga puder ei meeldi, või tahad putru süüa kodujuustuga, siis toimi järmiselt:
"Hirsipuder kodujuustuga"
Sul läheb vaja:
- Või (rasva 80%-82%)
- Kohvikoor (rasva10%)
- Hirss
- Kodujuust jogurtiga (rasva 0,9%)
Alusta taaskord hirsi keetmisest. Keetmise lõpus lisa hirsile juurde kohvikoor. Kodujuustu võid süüa kõrvale, aga mina armastan segada selle kuuma pudru sisse ja lasta see korraks uuesti keema. Nii sulab kodujuust pudru sees mõnusalt ära. Maitsesta vastavalt maitsele. Mina kasutasin soola. Kõige lõpus lisa peale võisilm. :)
Singiga hirsipudru saad lisada kavasse SIIT!
Kodujuustuga putru saad maitsta, kui lisad selle oma toitumiskavasse SIIT!
HEAD ISU!
Teie Helena :)