Külmsupid on suvel asendamatud kaaslased just siis, kui sooja toitu ei taha näha ka. Minu on see periood juba kätte jõudnud, sest väljas lõõmab juba suviselt soe päike ja tundub nagu kevad oleks vahele jäänud.
Neile, kes pole enne külmsuppe söönud võib tunduda keefir supis naljakas. Tegelikult on lõpptulemus väga maitsev ja kui lisada veel viimasena peale natuke värsket tilli või hakitud sibulapealseid/murulauku, võid saada tõelise maitselamuse.
Kui arvad, et menüüs võiks olla rohkem külmsuppe, siis anna mulle sellest teada ja teen mõne maitsva retsepti veel. Seni proovi alguseks ära see retsept. Eks?
Antud supp tuleb paks ja kõhtutäitev ning tegelikult saad juurde lisada veel oma maitse järgi vabavara, näiteks kurki või paprikat jne. Variante kui palju. :)
Kui sul hiina kapsast pole, tuleb supp hea ka varajase peakapsaga. Kui kasutad talvist kapsast, sega kapsaribad soolaga läbi ja lase 10 minutit seista ‒ nii muutub talvine kõva kapsas pehmeks ja mahlaseks. Värske kapsas soolaga pehmenemist ei vaja.
SUL LÄHEB VAJA:
- Oliiviõli
- Keefir (rasva 2,5%)
- Redis
- Hiina kapsas
- Krabipulk (makra)
Maitseks: sool, pipar, till
SAMM 1- Riivi kapsas ja redis ning pane need kausipõhja.
SAMM 2- Peale puista lumekrabi. Maitsesta soola, pipra ja tilliga.
SAMM 3- Vala peale keefir ja sega supp läbi. Kõige viimasena nirista peale oliiviõli.
SAMM 4- HEAD ISU! :)
Helena :)