Näete ma endiselt eksisteerin siin kommuunis ning veel täitsa omas elemendis.Vahepeal olen lihtsalt pisut laisk olnud kirjutamisega.Kuid uute retseptide katsetamisega päris usin nii et kellele minu looming meeldib,siis luban,et on mida oodata 😉
Aga nüüd retsepti juurde.Meekook on juba palju aastaid üks mu lemmikutest olnud.Kuid selle tegemisega on omajagu mässamist.Rulli neid põhjasid õhukeseks jne.Ja muidugi kogu see või,suhkur,mesi,valge jahu ja hapukoor mis sinna käib.Hinge tempel selle peale küll aitäh ei ütle 🙄
Õnneks kobastasin internetis tuuseldades mingi aeg tagasi väidetavalt lihtsa ja kiire meekoogi retseptile.Tundus intrigeeriv väljakutse.Tunnistan ausalt,et olin alguses pigem skeptiline koogi õnnestumise suhtes kuid sellele vaatamata tahtsin ikkagi ära proovida.Ja jumal tänatud,et proovisin.Maitseb nagu klassikaline rammus meekook.Ning valmistamine on ka imelihtne.Ainult see ootamine pärast......sest mida kauem kook seista ja tõmmata saab seda maitsvam ja mahlasem see pärast on 🤗
Ja nagu ikka minu koogid ei sisalda see steviat ega ka muid suhkruasendajaid.
Retsept 6x kogus
1 portsjon 410 kalorit
Põhi:
3 muna (150 gr)
150 gr kreeka jogurtit (4%)
150 gr täistera kaerajahu
150 gr mett
1 teelusikatäis soodat
näpuotsatäis soola
Valmistamine:
Eelsoojenda ahi 180C.Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga (mina kasutasin 25x35 cm suurust plaati).Et tuleksid ühepaksused põhjad,siis mina jagasin põhja koguse pooleks ning küpsetasin kaks tükki.Aga kui kahe põhja küpsetamisega ei viitsi mässata,siis võib võtta suurema ahjuplaadi ning saab ühe küpsetamisega hakkama (sel juhul peab arvestama,et kook võib tulla mõõtudelt väiksem ning kihid paksemad).
Klopi kausis muna ühtlaseks massiks.Lisa jogurt ja sulatatud mesi ning näpuotsatäis soola.Sega.Lõpuks lisa jahu kuhu hulka on segatud sooda (ükskõik kui suure koguse otsustad küpsetada,siis soodat üle ühe teelusikatäie ära pane).Taigen jääb üsna vedel (umbes nagu pannkoogitaigen).Vala taigen ahjuplaadile ning silu ühtlaseks kihiks.Küpseta 15-20 minutit kuni põhi on ilus pruun (võib julgelt küpsetada üsna tumepruuniks).
Seni kuni põhjad jahtuvad sega kokku kreem.
Kreem:
450 gr toorjuustu (11%)
90 gr hapukoort (20%)
70 gr mett
vaniljet
Kui põhjad on jahtunud ,siis aseta need üksteise peale (kui tegid kaks põhja) ning lõika servad igast küljest umbes poole sentimeetri laiuselt sirgeks.Ära lõigatud ääred purusta peeneks puruks,sest seda läheb pärast koogi katmiseks tarvis.
Nüüd lõika põhjad keskelt pooleks,et saaksid teha neli kihti .(Kui küpsetasid ühe suure põhja,siis lõika sellel samuti ääred ära ja siis lõika põhi neljaks).
Ja jääbki üle kook kokku laduda.Kõigepealt põhi millele toorjuustukreem (minu kogustega oli kaks kuhjaga supilusikatäit kreemi üheks kihiks paras,sest siis jätkus kreemi ka koogi katmiseks) ja nii kuni viimase kihini välja.Kata kreemiga ka koogi küljed.Lõpuks viimistle kook üleni ära lõigatud äärtest tehtud puruga.
Jõudsimegi kõige keerulisema osani 😂 Pane valmis kook jahedasse kohta ning lase sellel seal soovitatavalt üleöö seista.Vahepeal võid piilumas käia kas see ikka alles on 🤣
Kui keegi vaatab retsepti ja kahtleb kas see Fitlapi reeglite järgi tasakaalus on,siis võin kinnitada,et on küll 🙂
Asendusi tehes mõelge need hästi läbi kuna küpsetiste puhul võib koostisosade muutmine lõpptulemusele mitte kõige paremini mõjuda.
Ja nagu ikka olen tänulik igasuguse tagasiside eest 😇
PS.Ühekordse koguse koogitüki suurus on täiesti mõnus.Ei pea kartma,et ainult paar ampsu maiustada saab 😋