Esmaspäev. 22.01.2024

Pane kirja oma eesmärgid ja sea endale vahe-eesmärgid

Elu on teekond ja me oleme siin selleks, et seda nautida. Kui sa ei naudi teekonda vaid mõtled ainult sihtkohale, siis jääd kogu lõbust ilma. Eesmärgid on meie sihtkoht ja meie igapäevased harjumused on teekond.

Muidugi on meil vaja eesmärke mille poole püüelda, kuid ideaalis võiks maksimaalne energia minna eesmärgini jõudmise protsessile, mitte eesmärgile endale. Protsessi nautides elame me hetkes kuid ainult eesmärgini püüeldes on meie meel kogu aeg tulevikus.

 

(Keset kirjutamist läks tormi tõttu elekter ära. Hetkel olen väga tänulik, et mul on harjumus iga natukese aja tagant blogi salvestada)

Huvitav mõttelõng küll katkes ja enam otsa üles ei leidnudki , aga usun, et kõik mõistavad niigi mida ma öelda tahtsin.

Seadsin niisiis endale eesmärgiks ja ka vaheesmärgiks anda endast parim võimalik nii tervisliku toitumise kui ka liikumise osas. Ja nii lihtsaks ma selle plaani jätangi, nautides teekonda omamata ootusi tulemuse suhtes.



Tee endale ABC plaan

Minu ABC plaan ongi põhimõtteliselt selline, et maksimum on igapäev endast 200% anda, aga kui elu vahele segab, siis miinimum on vähemalt oma toitumise pool enam-vähem joonel hoida.

Teisipäev, 23.01.2024

Vabane üleliigsest

Sain täna teada, et jaanuar on digikoristuskuu. Võtsin oma arvuti ette ja tühjendasin oma allalaetud failide kausta ning sättisin korda fotode poole, sest seal toimub mul alati väga palju 😅. Samuti vaatasin üle e-postkasti ning kustutasin kõik ülearuse. Omajagu aega võttis kogu see protsess.

Tee oma lemmiktoitu

Mul polegi otseselt mingit ühte lemmiktoitu vaid erinevatel hetkeldel kõnetavad erinevad asjad. Eks lapsepõlvemaitsed on paljudel ka täiskasvanutenagi lemmikud. Nii ka minul. Maksakaste isu oli mind juba mõnda aega vaevanud. Mulle meeldib seda teha just broilerimaksast. Õnneks olin retsepti Fitlapi jaoks kunagi valmis teinud nii et sellega oli lihtne.

Retsepti leiab minu blogist ning "kasutajate retseptid" osakonnast: https://retseptimaag.com/2023/03/01/maksakaste-keedetud-kartuli-ja-peedisalatiga-fitlap/

Tee vähemalt 30-minutiline trenn

Teisipäeviti on mul jooga-ja meditatsiooni praktikatund juhendada. Hommikupoole panen õhtuseks tunniks kava paika ning loomulikult teen selle siis ise enne grupi ette minekut kodus läbi . Ehk siis mission completed 😎

Kolmapäev 24.01.2024

Kuna kolmapäeviti on mul selline kodune päev kus enne õhtut midagi töist väga teha pole vaja, siis sobis see ideaalselt, et sotsiaalmeediast ja uudistest paus teha ning söömise ajal keskendudagi ainult söömisele. Ning oleks ju suurepärane kui sellest saakski harjumus.

Ning kui sotsiaalmeedias ei skrolli ja uudiseid ei vahi, siis jääb aega enda harimiseks ehk raamatu lugemiseks. Kuna nii jooga kui meditatsioon töötavad mõlemad energiate ning tšakratega tuleb ennast sellel teemal asjadega põhjalikult kursis hoida.



Nädala teises pooles ma väljakutse ülesannetele ei keskendunud vaid tegelesin igapäevarutiiniga-ehk siis praktikatundide ettevalmistuse ja omal nahal järele proovimisega. Ei midagi ülearu põnevat.

Ah jaa....Reede õhtul, kui meil elekter järjekordselt ära kadus, panin küünlavalgel kirja 10 häirivat asja milleks on:

  1. Ilm
  2. Elekter
  3. Ilm
  4. Elekter
  5. Ilm
  6. Elekter
  7. Ilm
  8. Elekter
  9. Ilm
  10. Tahtejõuetus

Ja ega muu väga mind ei häirigi. Ning võibolla olin ma hoopis täiskuu tõttu veidi emotsionaalsem kui tavaliselt 🙄

Pühapäeval oli minu pisikesel lapselapsel esimene fotosessioon, mille viisin läbi loomulikult mina ise. Lastel on vist tüütu kui mamma on fotograaf. Juba maast madalast hakkab kaameraga jälitama 😅

Professionaalne vanem õde on juba nii hästi välja koolitatud, et poseerib vabatahtlikult ja rõõmuga 😊

Tegelikult on see lihtsalt proovipilt, et aparaadi seaded paika panna enne päris pildistama asumist. Kuid nii nunnu foto tuli, et jätsin alles 😊