Eile Fitlapi toetusgrupis toimunud arutelus selgus,et nii mõnelegi jääb arusaamatuks kuidas ikka see kahest retseptist ühe kokkupanemine käib.Kuna ise kasutan seda varianti endale meeldivate koosluste saamiseks tihti,siis mõtlesin,et teen detailse ja näidetega postituse mis ehk kellelegi abiks on.

Variant 1

Tore oleks ju hommikusöögiks teha putru ning sinna kõrvale lubada endale veel võileiba eks.Otseselt sellist retsepti kavas pole.Õnneks on Fitlapi retseptid kokku pandud nii,et vaatamata sellele kas valid kavast hommiku-lõuna-või õhtusöögi,jäävad makrod samaks (kalorid-süsivesikud-rasvad-valgud).Ja et see poolitamise asi veel eriti lihtne oleks,siis kasutage hilisõhtust toidukorda retsepti genereerimiseks.Enne kontrollige muidugi,et trennitegemise linnuke oleks maha võetud,et programm ikka pool kogust arvutaks.

Näide

Juustune kaeraklii puder ja singivõileib.Tass head kohvi või teed ka kõrvale muidugi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Variant 2

Kes meist ei tahaks supi kõrvale tükikest leiba (no kindlasti leidub keegi kes ei taha ka muidugi)?

Ka sellele soovile on lahendus olemas.Kuna suppide portsjonid on õnneks üldiselt suured,siis annab neid kenasti poolitada.

Näide

Kanasupp ja tuunikalavõileib

Tuunikalavõileib sellepärast,et selles retseptis on hea kogus leiba millest poolitamisel ka midagi alles jääb.Tuunikala asendan kanafileega ja kasutan supi sees ära.Samuti läheb patta porgand.Hiljem saab supile veel törtsu hapukoort millega supp maitseb veelgi paremini.Mida keegi oma paari grammi õunaga teeb on igaühe enda otsustada :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Variant 3

Praad ja magustoit.Kõlab hästi eks :) Fitlapis saab sedagi kui vaja.

Näide

Et oleks ikka mida poolitada valime jälle suurema kogusega retseptid.

Klassikaline ühepajatoit ja kodujuust ploomidega

Ühepajatoidu teen nagu ikka ilma eriliste asendusteta.Kodujuust ploomidega retseptis asendasin kodujuustu ProFeel kohupiimakreemiga ning ploomid maasikatega.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Variant 4

Aga mis siis teha kui isutab mingi toidu järele mida Fitlapis otseselt ühe retseptina pole?Jällegi saab abi kahe retsepti kokkuliitmisest.

Näide

Üheks minu lemmikuks on aasia köögist tuntud praetud riis (fried rice) mis ideaalis võiks sisaldada loomulikult riisi ning lisaks herneid,kana (või mingit teist lihalist) ja muna.Teiseks märksõnaks on minu jaoks kogused.Näiteks herneid ma tahan ikka korralikult oma riisi sees näha ja eks liha võiks ka nii palju olla,et ei peaks kahvliga pisikest tükikest mööda taldrikut taga ajama :D

Riis delikatesshakklihaga ja kiired kikerherned munaga kokku pannes andsid just soovitud tulemuse.

Hakkliha asendasin kanafileega ning tomati mõlemas retseptis lillkapsaga (lillkapsariis portsjoni suurendamiseks).Kikerherned muutusid külmutatud rohelisteks hernesteks.

Ja nii saangi oma lemmikut nautida ilma patustamata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Põhiline sai vist nüüd kirja.Postitust tehes mõistsin,et polegi nii lihtne arusaadavalt asju lahti seletada.Kindlasti unustasin ka midagi.

Ühesõnaga olge loovad ning laske fantaasial lennata! :)