Hei armsad fitlappijad!
Siit tuleb üks täielik üllatusretsept - snickers! Sain idee Maria Mets(Paksuke) instagramist https://www.instagram.com/p/CKeHoqypGyZ/?igshid=hn9u5x3eysip . Aitäh sulle abi ja nõuannete eest💙
Ma niii tahtsin seda proovida, aga algretsept kuidagi kavasse ei sobinud. Hakkasin siis googeldama erinevaid vegan retsepte ja sobitasin selle imemaitsva maiuse kavasse 😻. Tegin kahekordse koguse, mida rohkem koguseid, seda lihtsam on blenderdada.
Snickers batoon
537kcal
NUGATI PÕHI:
17g (1.7 tl) maapähklivõi
25g (2.5 spl) kaerahelbed, täistera
18g (1.8 spl) kookosjahu
13g (2.5 tl) mesi
10g (0.1 kl) taimne jook,kaera (alpro, oatly)
vesi (valikuline)
KARAMELL:
10g (0.1 kl) taimne jook, kaera (alpro, oatly)
60g (10 tk) datlid
”ŠOKOLAAD”:
6g (1.2 tl) kookosrasv/õli
10g kakaopulber
2g (0.25 tl) mesi
10g (1 spl) saaremaa pähklimüsli
- nugati jaoks blenderda kaerahelbed jahuks, seejärel lisa kõik teised koostisosad blendrisse ja lase segi. Kalla kaussi ja sõtku käega veel ilusaks voolitavaks massiks. Vajadusel lisa veidikene vett.
- karamelli jaoks tuleb datlid püreestada kaerajoogiga. Kui kasutad kuivatatud datleid, siis leota neid enne kuumas veel 10-15 minutit.
- kasuta väikest kandilist vormi vooderdatult küpsetuspaberiga või lihtsalt küpsetuspaberit aluse peal ja sõrmedega aja nugat nii õhukeseks kui soovid batooni suurust teha. Mäàri peale karamell ning puista üle pähklimüsliga ja pane kuni 1 tunniks sügavkülma.
- šokolaad valmista vahetult enne sügavkülmast põhja välja võtmist. Kui kasutad kookosrasva, siis sulata see mikrolaineahjus vms. Sega sisse kakaopulber ning sega ühtlaseks. Mett tuleb väga vähe panna, muidu šokolaad muutub tahkeks. Kaunista batoonid šokolaadiga.
kuna nugat ja karamell on magus siis tume “šokolaad” annab hea nüansi 😻. Need kaks batooni on üks toidukord, seega soovitan mõne suurema toidukogusega (supp,salat vms) pooleks teha ja saad ühe mõnusa maiuse magustoiduks!
NB! Sobib sügavkülmutamiseks, et võtta vastavalt vajadusele menüüsse
olge tublid edasi!
🌞
Kaidi