Hei armsad fitlappijad!
Saigi jaanuarikuu läbi ning räàkides eesmärkides, siis oodatud -5kg kahjuks ei täitunud. Jäigi -4.6kg, sest viimane 1.5 nädalat on mul kaal lihtsalt seisnud või mõni gramm juurde tulnud ja siis jälle tagasi -4.6kg peale läinud. Veidike pahameelt tekitab see, aga loodan, et nüüd hakkab ikka uuesti allapoole number liikuma. 🙂
Veebruarikuu eesmärk oleks siis jällegi 4-5 kg alla saada. Kavatsen ikka tublisti kava jälgida ja üritan lisaks youtube treeningutele ka rohkem kõndimas käia. Samuti tahaks veejoomist siin talveperioodil ikka saada paika, et saaks see miinimum 2L ikka päeva jooksul joodud. See jahe ilm paneb veepudelit unustama ja ei teki eriti janu nagu soojemal ajal.
Juba eelmine kord kui bataadipõhjaga pitsa tegin, oli peas plaan valmis ka suvikõrvitsaga seda katsetada. Aluseks võtsin seekord singi-suvikõrvitsapiruka, milles tegin siis muudatusi ja lisasin mõned asjad. Seekord ma tulin liiga hilja selle peale, et riivitud kõrvitsast võiks veidi vett välja pigistada, seega kindlasti Teie tehke seda kui proovite retsepti 😉
Pitsa suvikõrvitsapõhjaga
537kcal
40g (1.4 spl) jahu, riisijahu
35g (2.1 viilu) juust (rasva 24-26%)
45g (1.8 viilu) sink (rasva 10%)
45g (35g valmis) hakkliha, sea (rasva 5%)
300g (1.2 tk) suvikõrvits
40g (0.5 tk) muna (m suurus)
20g (0.5 tk) mango, värske või külmutatud
30g (0.5 tk) sibul (valikuline)
35g (3 tk) kirsstomat
30g (3 spl) tomatipasta pomi
20g (0.4 tk) marineeritud kurk (kuni 22 kcal/ 100 g kohta)
20g (2 peotäit) spinat
VALMISTAMINE:
- kui kasutad värskeid ja väikseid suvikõrvitsaid, pole vaja koort eemaldada. Vana ja tugev koor esmalt lõika küljest. Riivi suvikõrvits ja pigista ùleliigne vesi välja.
- Sega riivitud suvikõrvits muna, riisijahu ja meeldivate maitseainetega.
- vormi ümmarguselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või kasuta ümmargust vormi ja küpseta põhja 190-200C juures 10-15 minutit.
- samal ajal valmista katte jaoks koostisosad ette. Prae hakkliha, tükelda sink ja köögiviljad sobivateks tükkideks. Riivi juust peene riiviga. Minule meeldib magus pitsa peal, seega lisasin ka veidi mangokuubikuid.
- valmis põhjale mààri tomatipasta ja puista peale ülejàànud koostisosad, viimasena riivjuust.
- küpseta ahjus veel 10 minutit. Serveeri spinatiga või salatimixiga
See on vana hea küsimus “Kas pitsa peale käib ananass(mango)?”. Ütleks, et maitse üle ei vaielda. Minule on alati nii ananass kui mango meeldinud soolase pitsa peal, eriti just mango, sest ananass on happeline.
Olge tublid edasi!
🌞
Kaidi