Hei armsad fitlappijad!
Mul pole juba mõnda aega kaal eriti allapoole liikunud, seega otsustasin vähendada enda kaloraaži 10% võrra ja vaadata, kas see äkki mõjub paremini. Kuna mul on niigi raskusi suurte koguste söömisega vahepeal, siis veidikenegi väiksem kaloraaž aitab ehk mul paremini kogu toidukorda ära süüa.
See nädal ma pole eriti retsepte katsetanud, aga täna võtsin ette ühe internetis leviva toidu - pasta fetajuustu ja tomatitega. Välismaiseid videoid sellest retseptist vaadates tekitasid ikka nii suure isu, sest see nägi väga ahvatlev välja. Muidugi seal oli ainult 3komponenti, seega lisasin seeni, sibulat ja spinatit juurde. Kasutasin fitaki juustu, kuid järgmine kord tahaksin kindlasti ära proovida selle “pàris” feta juustu 😉
Pasta feta ja tomatitega
494kcal
60g (140g valmis) makaronid, gluteenivabad
95g (11.9 spl) feta / fitaki juust (rasva 16%)
4g (1.3 tl) oliiviõli
70g (5 tk) kirsstomat
50g (2 peotäit) kukeseen
20g (0.5 tk) punane sibul (valikuline)
50g (3 peotäit) spinat
Maitseained:
sool (meresool või värviline)
pipar
cayenne pipar või chillihelbed
maitseroheline
VALMISTAMINE:
- pese kirsstomatid ja aseta küpsetusplaadi -või vormi sisse.
- tükelda sibul ja lisa tomatitele.
- lisa 1/3 spinatist.
- lisa kukeseened. Minul on juba valmis tehtud kukeseened sügavkülmas, seega jääb lisatöö ehk puhastamine ja eelpraadimine ära.
- vala pannile oliivõli ja maitsesta sobivate maitseainetega. Sega kõik koostisosad omavahel.
- aseta panni keskele suuremad fitaki juustu tükid.
- Aseta ahju umbes 200C juurde vàhemalt 20 minutiks. Jälgi ahju, mida küpsemaid ja pehmemaid tomateid soovid, seda kauem peab toit ka ahjus olema.
- samal ajal pane keema endale sobiv pasta. Enne pastavee kurnamist, lisa ahjus olevale tomati-feta segule kulbitäis pastavett. See aitab kaasa kreemisuse tekkimisele.
- kui pasta ning ahjus olev tomati-feta segu on valmis, sega need omavahel ja lisa ülejäänud spinat.
See toit sai lihtsalt IMELINE. Cayenne pipra või chillihelbeste vürtsikus annab väga palju maitsele juurde. Kukeseente asemel võib ka teisi seeni kasutada nagu shampinjonid.
Kavatsen õhtul ära proovida suvikõrvitsa tassikoogid, seega ilmselt võib täna ka teist postitust minu poolt oodata. 😉 Mul on natukene veel retseptide sobitamist vaja vaadata, sest tahaks ikka mingisuguse kreemi ka sellele peale teha.
Olge aga tublid edasi!
🌞
Kaidi