Tom Kha

Tom Kha

Toiduained

  • Riisinuudlid

    30g

  • Kookosjook (rasva 17-19%)

    (3 spl) 60g

  • Broilerifilee (kanafilee) (Rannamõisa) logo

    90g

  • Kanapuljong (Food Studio)

    (1.2 kl) 310g

  • Šampinjon/Portobello

    (4 peotäit) 105g

  • Kirsstomat

    (4 tk) 50g

  • Sibul (soovi korral)

    (0.3 tk) 25g

  • Punase karri pasta

    1g

Valmistamine

  • Lõika kanafilee tükkideks ja sega 1 tl kalakastmega, jäta mõneks ajaks maitsestuma.
  • Sega potis kanapuljong, sidrunhein, viiludeks lõigatud galangali juur ja kahvrilaimilehed. (1 portsu kohta lisa 1 sidrunheinavars, ca 2 cm jupp galangali juurt ja 2 kahvrilaimilehte.) Soovi korral võid lisada ka veidi  vett. Kuumuta keemiseni, kata kaanega ning kuumuta tasasel tulel umbes 30 minutit. Kurna puljong läbi sõela, vala selge puljong tagasi potti.
  • Lisa hakitud sibul, kanafileetükid, õhukeselt viilutatud seened, kookospiim ja punane karripasta ning kuumuta umbes 10 minutit, seejärel lisa riisinuudlid ja poolitatud kirsstomatid, kuumuta veel paar minutit, kuni kana ja nuudlid on valmis. Maitse ning vajadusel lisa veel karripastat, kalakastet ja laimimahla.
  • Serveerimisel puista supile hakitud koriandrit ning viilutatud tšillipipart.

Nipid:

  • Sidrunheinal kasuta ainul alumist valget osa. Eemalda välimised puised kihid, lõika umbes 2-3 cm juppideks ning tambi need kergelt noaga katki. Nii pääsevad aroomid ja õlid paremini välja.
  • Originaalis kasutatakse supis alati galangali juurt, kuid kui seda ei leia, võib kasutada ingverit.
  • Kui pole võtta kahvrilaimilehti, siis võib asendada need laimikooreribadega.
Loading...

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks