Valmistamine
- Pane riis (odavaim kasutada Veski-Mati pudruriisi) kaussi, vala peale külm vesi ja loputa riisi. Korda seda tegevust u. 4-5 korda.
- Seejärel jäta riis puhtasse vette u. 30 minutiks paisuma.
- Nõruta riisiterad ja aseta koos külma veega potti.
- Aseta peale kaas ja keeda tasasel tulel u. 20 minutit, siis tõsta pott tulelt ja aseta kaane alla puhas käterätik.
- Lase riisil jahtuda leigeks, vala siis madalasse kaussi ja maitsesta riisiäädika-soola seguga.
- Aseta norileht läikivama poolega alaspidi. Niisuta näppe vees, võta maitsestatud riisi ning paiguta see liigselt surumata ühtlaselt norile.
- Ülemine serv jäta 1 cm ulatuses riisiga katmata. Paiguta peale lõhe, juust, tomat.
- Keera bambusemati abil nori rulli.
- Kasta terav nuga vette ning lõika ära norirulli ebaühtlase täidisega otsad. Jaga rull poolitamisvõttega kaheksaks võrdseks osaks.
- Pane lõigatud rullid ahjuplaadile ja aseta 200 kraadi juures 15-25 minutiks ahju.
- Serveeri sushirulle koos sojakastme ja wasabiga.
Igale toidukorrale võib lisada vabavara toiduaineid, mida kaaluma ei pea!