Kapsa hautamiseks võta paksupõhjaline pott ja kalla sinna vesi. Vett pane vastavalt kapsa kogusele, kuid arvesta 1L vett 1 kg kapsa kohta. Lase vesi keema.
Lisa vette hapukapsas. Ära pane purgist või kotist suure tükina korraga, vaid raputa sõrmedega kapsas lahti. Nii on lihtsam pärast segada.
Nirista kapsale peale õli, kuid ära sega. Jäta veidi õli ka liha praadimiseks alles.
Pane kaas peale ja lase keema tõusta. Seejärel alanda kuumust ja lase veidi aega vaikselt haududa.
Lisa sool ja kookospalmisuhkur. Kui soovid lisada ka sibulat või köömneid, siis lisa needki. Sega läbi.
Lase vaikselt haududa, kuid jälgi pidevalt ja lisa kogu aeg natukese kaupa vett, et kapsas põhja ei kõrbeks. Põhjas peaks kogu aeg olema paar cm vett.
1-1,5 h pärast on kapsas paras neile, kes soovivad veidi krõmpsu tulemust.
Kui soovid pehmemaid kapsaid, siis hauta neid ca 2-2,5 h.
Maitse kapsast ning kui see on ikka liiga hapu, võid lisada Stevia-magusainet.
Samal ajal, kui kapsas valmib, koori kartul.
Keeda kartul soolvees valmis.
Lõika sea sisefilee medaljonideks (ca 1-1,5 cm viiludeks).
Prae liha pannil õllis. Lisa soovi korral rosmariini oksake või puruks vajutatud küüslauguküüs. Maitsesta soola ja pirpaga.