Sea sisefilee praekapsa ja keedukartuliga

120 min kcal 375 kcal Sea sisefilee praekapsa ja keedukartuliga

Toiduained

  • Sealiha, sisefilee

    110g

  • Kartul

    (1.1 tk) 160g

  • Õli (erinevad)

    (2.3 tl) 7g

  • Hapukapsas (ilma suhkru ja õlita)

    (4.9 peotäit) 245g

  • Kookospalmisuhkur

    8g

Valmistamine

  • Kapsa hautamiseks võta paksupõhjaline pott ja kalla sinna vesi. Vett pane vastavalt kapsa kogusele, kuid arvesta 1L vett 1 kg kapsa kohta. Lase vesi keema.
  • Lisa vette hapukapsas. Ära pane purgist või kotist suure tükina korraga, vaid raputa sõrmedega kapsas lahti. Nii on lihtsam pärast segada.
  • Nirista kapsale peale õli, kuid ära sega. Jäta veidi õli ka liha praadimiseks alles.
  • Pane kaas peale ja lase keema tõusta. Seejärel alanda kuumust ja lase veidi aega vaikselt haududa.
  • Lisa sool ja kookospalmisuhkur. Kui soovid lisada ka sibulat või köömneid, siis lisa needki. Sega läbi.
  • Lase vaikselt haududa, kuid jälgi pidevalt ja lisa kogu aeg natukese kaupa vett, et kapsas põhja ei kõrbeks. Põhjas peaks kogu aeg olema paar cm vett.
  • 1-1,5 h pärast on kapsas paras neile, kes soovivad veidi krõmpsu tulemust.
  • Kui soovid pehmemaid kapsaid, siis hauta neid ca 2-2,5 h. 
  • Maitse kapsast ning kui see on ikka liiga hapu, võid lisada Stevia-magusainet.
  • Samal ajal, kui kapsas valmib, koori kartul.
  • Keeda kartul soolvees valmis.
  • Lõika sea sisefilee medaljonideks (ca 1-1,5 cm viiludeks).
  • Prae liha pannil õllis. Lisa soovi korral rosmariini oksake või puruks vajutatud küüslauguküüs. Maitsesta soola ja pirpaga.
  • Serveeri liha keedukartuli ja praekapsaga.

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks