Valmistamine
- Kapsa hautamiseks võta paksupõhjaline pott ja kalla sinna vesi. Vett pane vastavalt kapsa kogusele, kuid arvesta 1L vett 1 kg kapsa kohta. Lase vesi keema.
- Lisa vette hapukapsas. Ära pane purgist või kotist suure tükina korraga, vaid raputa sõrmedega kapsas lahti. Nii on lihtsam pärast segada.
- Nirista kapsale peale õli, kuid ära sega. Jäta veidi õli ka liha praadimiseks alles.
- Pane kaas peale ja lase keema tõusta. Seejärel alanda kuumust ja lase veidi aega vaikselt haududa.
- Lisa sool ja kookospalmisuhkur. Kui soovid lisada ka sibulat või köömneid, siis lisa needki. Sega läbi.
- Lase vaikselt haududa, kuid jälgi pidevalt ja lisa kogu aeg natukese kaupa vett, et kapsas põhja ei kõrbeks. Põhjas peaks kogu aeg olema paar cm vett.
- 1-1,5 h pärast on kapsas paras neile, kes soovivad veidi krõmpsu tulemust.
- Kui soovid pehmemaid kapsaid, siis hauta neid ca 2-2,5 h.
- Maitse kapsast ning kui see on ikka liiga hapu, võid lisada Stevia-magusainet.
- Samal ajal, kui kapsas valmib, koori kartul.
- Keeda kartul soolvees valmis.
- Lõika sea sisefilee medaljonideks (ca 1-1,5 cm viiludeks).
- Prae liha pannil õllis. Lisa soovi korral rosmariini oksake või puruks vajutatud küüslauguküüs. Maitsesta soola ja pirpaga.
- Serveeri liha keedukartuli ja praekapsaga.
Ära unusta ka päeva jooksul juua piisavalt vett! Maitseelamuse saamiseks proovi SPLÄSH vett.