Ricotta sõrnikud koos vaarikasorbetiga

Ricotta sõrnikud koos vaarikasorbetiga

Toiduained

  • Kohupiim Ricotta, maitsestamata (rasva 6,4%)

    (0.5 pk) 95g

  • Muna, koorega (M-suurus)

    (1 tk) 80g

  • Jahu, riisijahu

    (0.9 spl) 25g

  • Vaarikad logo

    (0.5 kl) 105g

  • Kookosrasv/õli

    (0.8 tl) 4g

Valmistamine

  • Eralda munakollased munavalgetest.
  • Munakollastele lisa riisijahu, 1tl küpsetuspulbrit, steviat, kaneeli ja kohupiima. Riivi hulka ka sidrunikoort.
  • Jäta tainas külmkappi vähemalt pooleks tunniks seisma.
  • Küpseta kookosrasvaga määritud pannil madala kuumusega. Tee sõrnikud päris paksud ja varu küpsetamisel kannatust! 
  • Sorbett:
  • Keeda vaarikatest moos.
  • Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa stevia ja vahusta natuke veel. Siis lisa munavalgetele vaarikatest tehtud keedis (natuke võid jätta ka sõrnikutele) ja sega segu vaikselt ühtlaseks.
  • Soovi korral lisa vanilli ja kaneeli.
  • ​Aseta segu karpi ja seejärel sügavkülma. Käi segamas iga poole tunni tagant.
  • Hoia segu sügavkülmas seni, kuni see on ühtlaselt külmunud. 
Loading...

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks