Napoleoni kook

Napoleoni kook

Toiduained

  • Jahu, kaerajahu täistera

    (3.5 spl) 35g

  • Muna, koorega (M-suurus)

    (1 tk) 55g

  • Või (rasva 82%)

    (1.6 tl) 8g

  • Piim (rasva 1,5%)

    (0.6 kl) 120g

  • Hapukoor (rasva 20%)

    (0.4 spl) 10g

  • Vaarikad logo

    (0.3 kl) 50g

  • Jahu, riisijahu

    (0.2 spl) 5g

Valmistamine

  • Tegemist on paljude poolt armastatud Inga Kaljuse loodud retseptiga! Selleks, et kook hästi õnnestuks, soovitame teha vähemalt 5 kogust korraga.
  • Lisa kaerajahule 5 portsjoni kohta 2 tl söögisoodat, 1 tl soola, haki tainasse või, näpi  ühtlaseks, lisa 1/3 muna kogusest (lahtiklopituna) ja hapukoor. Sega 1 tl äädikat ja 1-2 spl külma vett ning lisa see tainale, sega ühtlaseks. 
  • Lase tainal külmas puhata umbes 30 minutit.
  • Vahusta ülejäänud munad steviaga. Sega 1/3 piima kogusest riisijahu ja vaniljega ning lisa munavahule.
  • Pane ülejäänud 2/3 piima kogusest steviaga pliidile sooja kuni keemiseni. 
  • Lisa piimale munavahusegu pidevalt hoogsalt segades. Kuumuta tasasel tulel segades kuni paksenemiseni. Ära keeda! Seejärel jahuta.
  • Jaga tainas 5 osaks. Kata koogivormi põhi võimalikult õhukese tainakihiga, küpseta 180 kraadi juures 8-10 min. Tee valmis kõik kihid.
  • 1 koogipõhi tee puruks ja jäta kaunistamiseks.
  • Kata 1 koogipõhi kreemi ja vaarikatega, teine koogipõhi ainult kreemiga. Korda järgmistega tegevust.
  • Kaunista koogipuruga.
Loading...

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks