Kaneelirullid

Kaneelirullid

Toiduained

  • Jahu, Täisteraspeltajahu

    (5 spl) 50g

  • Või (rasva 82%)

    (2.2 tl) 11g

  • Kookospalmisuhkur

    10g

  • Kohupiim, maitsestamata (rasva 0,5%)

    (1.4 spl) 35g

  • Mandlijahu

    (0.5 spl) 5g

  • Muna, koorega (M-suurus)

    (0.5 tk) 15g

  • Presspärm

    5g

Valmistamine

  • Selleks, et saiad õnnestuksid hästi, soovitame teha vähemalt 4-kordse koguse ja retseptis asendusi mitte teha!
  • Vedelda pärm 1/4 kookospalmisuhkru koguse ja näpuotsatäie soolaga leiges vees. (Vett pane 50 g jahu kohta 20-25 g.)
  • Sulata või, lisa 1/3 või kogusest pärmi-suhkrusegule. 
  • Eralda munakollane munavalgest (munavalge jääb hilisemaks saiade määrimiseks), lisa tainale, sega ühtlaseks.
  • Seejärel lisa jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Sõtkumisele kulub umbes 10-15 minutit, mitte vähem.
  • Pane tainas sooja kohta 1-2 tunniks kerkima.
  • Rulli tainas plaadiks, määri tainale ülejäänud või ning raputa peale kaneeli ja ülejäänud kookospalmisuhkur. Kui soovid magusamaid saiu, võid lisada ka looduslikku kalorivaba magusainet.
  • Seejärel pudista peale mandlijahuga segatud kohupiim.
  • Keera tainas rulli, lõika tükkideks ja vormi kaneelisaiad. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase saiadel kerkida umbes 20 minutit.
  • Klopi lahti munavalge, määri saiadele.
  • Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 12 minutit. Võta saiad ahjust välja, pritsi saiadele natukene vett ning lase käterätiku all 15 minutit seista.

Igale toidukorrale võib lisada vabavara toiduaineid, mida kaaluma ei pea!

Loading...

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks