Valmistamine
- Selleks, et saiad õnnestuksid hästi, soovitame teha vähemalt 4-kordse koguse ja retseptis asendusi mitte teha!
- Vedelda pärm 1/4 kookospalmisuhkru koguse ja näpuotsatäie soolaga leiges vees. (Vett pane 50 g jahu kohta 20-25 g.)
- Sulata või, lisa 1/3 või kogusest pärmi-suhkrusegule.
- Eralda munakollane munavalgest (munavalge jääb hilisemaks saiade määrimiseks), lisa tainale, sega ühtlaseks.
- Seejärel lisa jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Sõtkumisele kulub umbes 10-15 minutit, mitte vähem.
- Pane tainas sooja kohta 1-2 tunniks kerkima.
- Rulli tainas plaadiks, määri tainale ülejäänud või ning raputa peale kaneeli ja ülejäänud kookospalmisuhkur. Kui soovid magusamaid saiu, võid lisada ka looduslikku kalorivaba magusainet.
- Seejärel pudista peale mandlijahuga segatud kohupiim.
- Keera tainas rulli, lõika tükkideks ja vormi kaneelisaiad. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase saiadel kerkida umbes 20 minutit.
- Klopi lahti munavalge, määri saiadele.
- Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 12 minutit. Võta saiad ahjust välja, pritsi saiadele natukene vett ning lase käterätiku all 15 minutit seista.
Igale toidukorrale võib lisada vabavara toiduaineid, mida kaaluma ei pea!