Jõulukeeks

Jõulukeeks

Toiduained

  • Jahu, kaerajahu täistera

    (3.5 spl) 35g

  • Või (rasva 82%)

    (2 tl) 10g

  • Muna (M suurus)

    (0.5 tk) 25g

  • Rosinad

    11g

  • Pekaanipähkel

    4g

  • Kookospalmisuhkur

    7g

  • Aprikoos, kuivatatud

    10g

  • pirnipüree, 100%, lisatud suhkruta

    (2 spl) 40g

Valmistamine

  • Soovitatav on teha korraga 4-6 portsonit.
  • Eelsoojenda ahi 180-kraadini.
  • Eralda munavalged munakollastest.
  • Sega munakollased pirnipüreega.
  • Pirnipüree võid osta poest või ise valmistada saumikseri või blenderiga. Võid ka lihtsalt pirni peene riiviga riivida.
  • Lisa muna-pirnisegusse kaerajahu, küpsetuspulber (portsu kohta 0,5 tl), rosinad, tükeldatud aprikoosid, sulatatud või, piparkoogimaitseaine (1 portsjoni kohta 0,5 g), kaneel (1 portsjoni kohta 0,5 g) ja riivitud apelsinikoor.
  • Sega kõik korralikult läbi.
  • Lisa munavalgetele kookospalmisuhkur ja vahusta tugevaks vahuks.
  • Sega munavalgevaht ettevaatlikult taignasse.
  • Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi.
  • Laota peale pekaanipähklid. Võid need peale panna tervetena või tükkideks hakituna.
  • Küpseta keeksi 180-kraadises ahjus ca 1 h. Jälgi ja katsu vahepeal hambatikuga.
  • Serveerides võid soovi korral peale raputada veidi tuhksteviat.
Loading...

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks