Kana grillitud köögiviljade ja küüslauguleivaga

Kana grillitud köögiviljade ja küüslauguleivaga

Toiduained

  • Broilerikoivatükid (Rannamõisa) logo

    100g

  • Leib, rukkileib

    (1.6 viilu) 45g

  • Õli (erinevad)

    (1.3 tl) 4g

  • Jogurt maitsestamata (rasva 2,5%) (Tere) logo

    (2 spl) 40g

  • Paprika

    (1 tk) 80g

  • Šampinjon/Portobello

    (4 peotäit) 95g

  • Suvikõrvits

    (0.4 tk) 100g

  • Mesi

    (0.8 tl) 5g

  • Punane sibul (soovi korral)

    (0.4 tk) 30g

  • Küüslauk (valikuline)

    (2 tk) 10g

Valmistamine

  • Võid kana marineerida paar tundi, kuid võimalusel pane see marinaadi jube eelmisel päeval, nii jääb lihale tugevam maitse!
  • Sega kokku õli, mesi, sojakaste (portsu kohta 1 spl), riivitud apelsinikoor, purustatud küüslauk (jäta väike tükike leivale hõõrumiseks), tšillipipar ja veidike soola (arvesta, et ka sojakaste on soolane). Pigista juurde apelsinimahla (portsu kohta ca 1 spl).
  • Aseta kanakoivatükid marinaadi sisse ning sega korralikult läbi. Pane külmikusse maitsestuma kuni 24 tunniks.
  • Puhasta paprika ja koori sibul.
  • Lõika suvikõrvits ca 0,5 cm paksusteks viiludeks ning paprika ja sibul suuremateks tükkideks.
  • Poolita šampinjonid.
  • Võta kana marinaadist välja ja aseta grillile.
  • Pane köögiviljad kana marinaadi sisse ja sega korralikult läbi. Seejärel torka köögiviljad vaheldumisi grilltikule ja aseta grillile.
  • Lõika leib tükkideks ning grilli kergelt mõlemalt poolt. Seejärel hõõru leib küüslauguküünega üle. (Võid soovi korral leiba ka lihtsalt niisama kõrvale süüa.)
  • Sega jogurt soola ja meelepäraste ürtidega.
  • Serveeri grillitud kana köögiviljade, küüslauguleiva ja jogurtikastmega.

Igale toidukorrale võib lisada vabavara toiduaineid, mida kaaluma ei pea!

Loading...

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks