Valmistamine
- Võid kana marineerida paar tundi, kuid võimalusel pane see marinaadi jube eelmisel päeval, nii jääb lihale tugevam maitse!
- Sega kokku õli, mesi, sojakaste (portsu kohta 1 spl), riivitud apelsinikoor, purustatud küüslauk (jäta väike tükike leivale hõõrumiseks), tšillipipar ja veidike soola (arvesta, et ka sojakaste on soolane). Pigista juurde apelsinimahla (portsu kohta ca 1 spl).
- Aseta kanakoivatükid marinaadi sisse ning sega korralikult läbi. Pane külmikusse maitsestuma kuni 24 tunniks.
- Puhasta paprika ja koori sibul.
- Lõika suvikõrvits ca 0,5 cm paksusteks viiludeks ning paprika ja sibul suuremateks tükkideks.
- Poolita šampinjonid.
- Võta kana marinaadist välja ja aseta grillile.
- Pane köögiviljad kana marinaadi sisse ja sega korralikult läbi. Seejärel torka köögiviljad vaheldumisi grilltikule ja aseta grillile.
- Lõika leib tükkideks ning grilli kergelt mõlemalt poolt. Seejärel hõõru leib küüslauguküünega üle. (Võid soovi korral leiba ka lihtsalt niisama kõrvale süüa.)
- Sega jogurt soola ja meelepäraste ürtidega.
- Serveeri grillitud kana köögiviljade, küüslauguleiva ja jogurtikastmega.
Igale toidukorrale võib lisada vabavara toiduaineid, mida kaaluma ei pea!