Sushi... hmm.. kindlasti on seda raske valmistada... ja kohe kindlasti ei ole see ju Eesti rahvustoit, võib nii mõnigi praegu mõelda.
Tegelikult pole selle valmistamises midagi rasket ja aega läheb kokku keeramiseks maksimaalselt 5 minutit.
Sellel pidupäeval võime teeselda, et see sushi on Eesti kõige rahvuslikum roog, sest seal on ju ainult Eesti asjad :) Kurk, kilu, muna.. ahjaa, natuke riisi ka :)
Tavaliselt kasutatakse sushi kokku keeramiseks norilehte, mis on tehtud vetikatest. Antud retseptis ajame läbi kõige tavalisema pika kurgiga, mis poelettidel praegu saada on.
NB! Kui valite kurki, valige pigem natuke peenem ja "kuivem". Liigselt paks ja seemneid täis kurk kipub olema vesine ja seda on raskem rulli keerata.
Kõige parem on kurkide viilutamiseks kasutada koorimis- või viilutamisnuga, millega saate pikad ja ühtlased ribad tõmmata. :)
Hea oleks, kui teil on rulli kokkukeeramiseks bambusmatt, aga ma usun, et hakkama saab ka lihtsalt mõne tugevama-painduvama alusega, kuhu peale saab panna toidukile.
VAJA LÄHEB :
- kilu
- kodujuust jogurtiga (Farmi)
- muna
- sushi riis
- toorjuust 30%
- värske kurk
- Maitseks:
- Sool, pipar, till, riisiiäädikas
Keeda sushiriis pakil oleva õpetuse järgi pehmeks. Maitsesta riisiäädika ja soolaga. Sega riisi sisse ka toorjuust.
2. Viiluta kurgist pikad viilud.
Kõige parem on kasutada bambusmati peal toidukilet.
Kuivata need paberiga kuivemaks ja laota bambusmatile nii, et iga viil kataks natuke järgmist.
Sega kahvliga kokku keedetud muna ja kodujuust. Maitsesta see tilli, soola ja pipraga.
Laota kurgiviiludele peale riisi, siis munasegu ja kilu.
Keera ettevaatlikult rulli.
Lõika rullist 1,5-2 cm viilud. Serveeri värske tilliga.
ILUSAT PIDUPÄEVA!
Helena :)