Taaskord on aeg uueks retseptiks ja täna oli mul korraga isegi käsil 2 retsepti. Siiski saab siia postitatud ainult üks. :)
Ühel päeval nägin poeriiulis riisipuddingut ja oi kuidas siis hakkas selle järgi isutama. Teame, et need väikestes topsides magustoidud sisaldavad aga palju suhkrut, mistõttu jäi ka see pudding ostmata. Siiski otsustasin, et ka kuidagi peab seda ise saama teha.
Antud retsept sobib pigem siis, kui kõht pole väga tühi, aga magusaisu kimbutab. Ports pole just väga suur, aga selle eest maitsev. Mina sööksin teda ise hilisõhtuseks söögiks. :)
Hakkame siis pihta. :)

SUL LÄHEB VAJA: 

  • Pudruriisi
  • apelsini
  • vahukoort
  • kohupiima
  • maitseks steviat
  • maitseks vaniljet

SAMM 1. 

Nirista potti riis, sinna peale keev vesi ja aseta see umbes 10-15 minutiks madalal tulel podisema. Võid lisada ka korraga natuke steviat.

Vett võid lisada pakil oleva õpetuse järgi. Kuid tavaliselt saab hea riis, kui lisada vett suhtes 1:2'le. Alati võid keeva vett keetmise ajal juurde lisada, kui riis vesi ära aurustub ja riis veel valmis pole. :)

SAMM 2.

Samal ajal, kui riis keeb, vahusta ära vahukoor. 

SAMM 3. 

Lisa vahukoorele kohupiim ja maitsesta see vanilje, stevia ja apelsinikoorega.

SAMM 4 
Eemalda riis tulelt, kui vesi on ära aurustunud ja riisiterad pehmed. Jahuta riis natuke maha.

SAMM 5. 

Sega riis õrnalt kohupiima ja vahukoore hulka ja vajadusel lisa veel steviat. Peale lisa apelsinitükid. 

SAMM 6 

Naudi! :) 

Vaata täpseid koguseid oma toitumiskavast.

Andke kindlasti kommentaarides teada, kuidas magustoit maitses! :)

Helena :)