Ühel õhtul Võrumaale koju minnes, rääkis mulle ema vaimustatult ühest retseptist, mida ta katsetas. Ta rääkis "Rukkijahus paneeritud kõrvitsast". Koju minnes polnud aga enam rukkijahu alles ja käiku läks hoopis tatrajahu. Kui ma kõrvitsaviilud lõpuks ahjust välja võtsin ja neid maitsesin, siis sain aru, miks ema nii ekstaasis oli. Võibolla ekstaas oli tingitud ka suurest kõrvitsa-armastusest, mille on ta ka mulle pärandanud.
Ma söön kõrvitsat peaaegu iga toidukorra kõrvale. Kõrvitsat annab nii salatiks teha kui ka koogi sisse pista, aga mina armastan kõrvitsat ahjus küpsetatult. Puistan sinna peale India-maitseaineid ja tilgakese õli. Eriti head saavad kõrvitsad tehtuna puudega köetavas pliidis.
Võin ka anda veel ühe soovituse eriti heaks tulemuseks. Kellel pole kodus kõrvitsat ja peab minema poodi, siis minge otsige kõrvitsat nimega HOKKAIDO. Võibolla on ka ta seal pähkelkõrvitsa või ahjukõrvitsa nime all. Hokkaido on väike oranž kõrvits, mille viljaliha on tumedam ja maitse mõnusalt magus. Hokkaido on 1100% ahjukõrvitsa nime vääriline. Ta ei muutu küpsetades pudiks, vaid säilitab oma kuju. Samas on ta süües väga pehme ja pärast küpsetamist sobib süüa isegi koor. UUUHHH, see kõrvits on tõesti hea. :)
Annan ka veel soovituse, millise maitseainega kõrvitsat maitsestada. :)
Olen väga suur MEIRA maitseainete fänn. Eriti nende, millel pole sees soola. Seega saan lisada maitset nii palju kui tahan, toitu liiga soolaseks muutmata. :)
India maitseaine käib mul absoluutselt igalepoole, suppidesse, pastadesse jne..
Nonii, läheme nüüd tagasi nende paneeritud kõrvitsa juurde.
SUL LÄHEB VAJA:
- Muna
- Tatrajahu
- Kõrvits
- Tere kodujuust jogurtiga
SAMM 1
Viiluta kõrvitsaviilud 1-2 cm paksusteks viiludeks.
SAMM 2
maitsesta kõrvitsaviilud soola ja india maitseainega
SAMM 3
Klopi lahti muna.
SAMM 4
Määri ahjuvorm/plaat õliga
SAMM 5
Kasta kõrvitsaviil kõigepealt munasse ja seejärel tatrajahusse.
SAMM 6
Lao kõrvitsaviilud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 10-20 minutit, olenevalt tükkide suurusest.
NB! Kui paneerimisest peaks jääma üle muna, siis nirista see enne ahju pistmist kõrvitsaviiludele. :)
Serveeri pärast kõrvale veel natuke kodujuustu ja lisa soovi korral soola.
HEAD ISU!
Personaalse kogused leiad toitumiskavast!
Helena :)