Lavaširullid on mu üks nn. "firmaroogadest", mida teen alati, kui on vaja võtta kaasa külakosti või pakkuda pidudel midagi kiiret ja lihtsalt. Valmistamine käib väga ruttu ja lavaširulli võib vabalt valmis teha ka eelmisel õhtul. Lõigates suuremad tükid, saame võtta lavaši kaasa karbiga nii kooli, tööle, trenni kui ka pikale auto- või bussisõidule.

Kui nägin poes esimest korda täistera lavaši, siis teadsin, et midagi peab sellest meie kavasse saama. Lavaši soovi nägin ka meie facebooki soovide failis ja mõni agaram palus seda isegi privaatselt. Niisiis, kindel see, et retsept läheb rahvale peale. :)

Ma usun, et siin kohal võime ka alustada. :)

Kui sa pole näinud enne täistera lavaši, siis panen sulle siia pildi, milline see välja näeb :)

SUL LÄHEB VAJA: 

  • Täistera lavašši
  • 30% toorjuustu
  • Talleggi 1% kanafileesinki
  • lehtsalatit
  • kurki
  • maitseaineid

 

SAMM 1

Laota lavašileht lauale ja määri sinna peale toorjuust.

SAMM 2 

Laota lavaši peale salatilehed.

SAMM 3. 

Puista salatilehtedele maitseaineid ja soola. Aseta salatilehtedele peale singiviilud.

SAMM 4. 

Viiluta kurgid õhukeseks ja aseta need singi peale ritta.

SAMM 5. 

Keera lavaš rulli ja aseta see fooliumi sisse. Lase maitsestuda vähemalt 15-20 minutit.

Hiljem võid lõigata lavaši viiludeks või 2-3 tükiks.

Kindlasti võid vahele lisada ka näiteks tomatit ja paprikat. Maitset saad reguleerida ka erinevate toorjuustudega. Mina kasutasin küüslaugu maitselist.
Lase oma fantaasia lendu ja tee midagi maitsvat.

Lavaširullid sobivad ka laua peale panemiseks, kui tulevad külalised. :) Nii ei pea sa kavast kõrvale kalduma.

Head isu!

Vaata koguseid Fitlapi toitumiskavast.