Viimasel ajal on väga popiks saanud erinevad "tassikoogid" ehk ingl. "mug-cake". Tassikooke tehakse mikrolaine ahjus (keegi ei keela ka ahju panna) ja retsepti võlu peitub lihtsuses, sest kõik koostisosad saab valmis segada suuremas tassis ja valmib see ainult 2-3 minutiga. Seest jääb koogike samuti mahlane, kohev ja mõnus.
Olen varemgi tassikooki teinud, aga siis kandideeris see pigem "eriliselt patuste maiustuste" hulka. Seekord otustasin, et tahan seda head asja süüa ka süümekateta ja tervislikult.
Tänasest postitusest leiad SAMM-SAMMULT õpetuse koogi tegemiseks :)
Alustame. :)
Sul läheb vaja :
- FAST proteiinipuddingut
- muna
- banaani
- kookoshelbeid
- oliiviõli
- küpsetuspulber
- soovi korral ka vaniljet
- JA ÜHTE SUURT TASSI! :)
Proteiinipulbrit võid valida puhtalt enda maitseeelistuse järgi. Mina armastan šokolaadi ja seega oli ka minu valik selline. Lõpptulemus oligi justkui šokolaadikook. :)
SAMM 1
Lisa tassi munad ja klopi need lahti.
SAMM 2
Purusta kahvliga banaan ja osad viilud võid jätta ka kõrvale kaunistamiseks.
SAMM 3
Lisa banaan munale ja sega hoolikalt läbi.
SAMM 4
Lisa segule õli või kookosrasv.
SAMM 5
Sega proteiinipulbrile juurde küpsetuspulber ja jahvatatud vanilje.
SAMM 6
Lisa pulber tassi ja sega hoolikalt kõik läbi.
SAMM 7
Lisa segule peale banaani viilud ja pista see mikrolaine ahju /tavalisse ahju küpsema.
Pane küpsema täisvõimsusele umbes 3ks minutiks.
NB! MIDA PANNA TÄHELE ?
- Vali puddingu maitse enda eelistuste järgi.
- Vali tegemiseks suurem tass ja jälgi, et tainas ei hakkaks üle ajama
- Kui sa pole mikrolaineahju sõber, küpseta kook ahjus koogivormi sees.
- Kookoshelbed võid lisada sisse, aga mina jätsin kaunistuseks.
- Ära küpseta kooki üle. Ta peaks jääma pigem näpuga katsudes õrnalt kleepuv ja vetruv.
- Kooki võid süüa nii otse tassist kui ka keerata taldrikule välja.
- NAUDI!
Kui tahad seda retsepti proovida, siis leiad täpsed kogused Fitlapi toitumiskavast.
HEAD ISU!
Teie Helena :)