Olgem ausad, enamikule meist meeldivad friikartulid. On alati meeldinud ja meeldivad ka edaspidi. Samas pole saladus, et nende söömine tavapärastes kiirtoiduputkades teeb meid kõiki paksuks.
Täna jagan sinuga ühte koduste friikartulite retsepti, mis on äärmiselt maitsvad, ent samas ka tervislikud.
Lisaks armastan ahjus tehtud roogasid, sest nende valmimise juures ei pea pidevalt ninapidi juures olema. Ahju ja jääb vaid oodata.
Geniaalsete friikartulite retsept
Vaja läheb:
- Kartuleid
- Porgandeid
- Bataati
- Riivitud parmesani
- Oliiviõli
- Küüslauku
- Peterselli
- Soola
- Pipart
- Paprikapulbrit
Valgulisandiks sobib nende friikate juurde ideaalselt püreestatud kodujuust kreeka jogurti või maitsestamata jogurtiga.
Valmistamine:
- Koori kartulid, bataadid ja porgandid.
- Lõika noaga neist friikartulite moodi kangid ja pane kaussi.
- Purusta küüslauk.
- Lisa köögiviljadele oliiviõli, riivitud parmesan ja purustatud küüslauk.
- Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
- Laota ahjuplaadile ning aseta eelkuumutatud ahju 230 kraadi juurde.
- Küpseta aegajalt segades seni, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks.
- Parima tulemuse saavutamiseks võid bataadi 5 minutit hiljem ahju panna, sest see küpseb kartulitest ja porganditest kiiremini.
- Dipikastmeks sega kodujuust kreeka jogurtiga ning purusta saumikseriga.
- Sega sisse hakitud peterselli.
- Soovi korral maitsesta dipikastet soola ja pipraga.
- Serveeri kohe.