Olen aru saanud, et kuna mu algkaal väga suur ei ole, siis pean vabavaraga üsna leidlik olema, et kõht ikka täis saaks. Palju sa seda praeguse aja vesist poetomatit ja –kurki ikka süüa jaksad :)

Nii tuligi mulle meelde üks retsept, mida kunagi juba enne Fitlappi proovinud olen. Ja nüüd on see jälle täitsa au sees. Iseenesest tegu väga lihtsa asjaga, aga kirjutan sellest siin, sest mõni kaasvõitleja võib-olla ei ole netis selle retsepti peale komistanud ja ma tean omastkäest, et kõikide asjade peale lihtsalt ise alati ei tule :D Sama teema oli suvikõrvitsa kasutamisega leivasupis- ma olen nii rahul omadega, et seda katsetasin ja loodan, et minu soovitus leidis ka teistel kasutust :)

Ühesõnaga- mina teen viimasel ajal riisi lillkapsast. Variatsioone on vääääääääga palju ja maitseained on ikka taevane kingitus selle roa puhul. Lillkapsa“riisi“ valmistamiseks toimi järgmiselt:

  1. Pese lillkapsas jooksva vee all, lase nõrguda
  2. Lõika kapsapea ca 4ks tükiks (või misiganes suurusega tükid su blenderisse mahuvad)
  3. Viska lillkapsas blenderisse ja lase see mass peeneks
  4. Siin on nüüd trikikoht- laena kuskilt retseptist tilk õli või võid ja pane lillkapsa“riis“ kuumale pannile
  5. Maitsesta endale meeldivate maitseainetega ja prae niikaua kuni soovid (mulle meeldib pruunim ja krõmpsum)

VOILA!! HEAD ISU!!

NIPP- ära tee lillkapsamassi liiga palju, muidu ei saavuta see pannil mõnusat krõbedust vaid jääb lihtsalt üks tihke mass. Mõni-kolm peotäit suure panni kohta on paras, siis see pruunistub ka kenasti. Kujutan ette, et kui belnderit kodus ei ole, siis saab seda ka käsitsi riivides teha, kuigi ilmselt lendab terve elamine lillkapsatükke täis. Samamoodi sobivad igasugu muud tükeldajad/peened viilutajad. 

Ma ise olen teinud seda rooga küüslaugu-sibula- paprikaseguga, kusjuures need viimased olen eraldi kuival pannil tsibakese veega pehmeks „praadinud“. Siis olen lisanud veel lillkapsamassile karrit (üks mu lemmikmaitseaineid!). Tegelikult kannatab siia ikka igasugust manti sisse panna- kombineerida mõne retsepti, kus on avokaado ja segada juba praetud lillkapsa-küüslaugusegule lusikatäis avokaadot juurde. Või teha indipärast ja veidi magusat "riisi" kaneeliga. Ka lihtsalt peterselli ja soolaga tuleb see imemaitsev kõrvaline mõnele lihatootele :D

Kevadekuulutaja 

*PS- ilmaennustust uskudes peaksin oma aliase "suvekuulutajaks" muutma! Jippikajeeee :D:D