Kogu Fitlapitamise aja on mu suurimateks sõpradeks olnud (loomulikult muu vabavara kõrval) suvikõrvits ja paprika. Kasutan neid üsna heldelt, et toitude volüümi suuremaks teha.

Kusjuures tegin seda varemgi, natuke teise nurga alt. Nimelt panin näiteks kotletimassi sisse riivitud suvikõrvitsat. Täiesti geniaalne vili :) Panin seda alati piisavalt palju, et kotlette sai poolteist korda rohkem ja piisavalt vähe, et see ei muudaks kuidagi maitset.Muidugi on nipp selles, et peale riivimist tuleb suvikõrvits üsna kuivaks pigistada. Muidu on puhta vesi taga kogu kraamil :) Ja suvikõrvitsaviilusid paneerisin riivsaia-maitseainete--muna segus ja peale laotasin juustuviilud- niimoodi ahjus küpsenult pettis see isegi lapsed ära, kes mugisid seda suurima heameelega. 

Õnneks mul on väga hea ja kvaliteetne pann, st ma ei pea sinna õli lisama, et praadida. Niiet kõik omletid, pasta-, tatra-, riisi- ja kartuliroad saavad endale hunniku "kuivalt" (alguses lisan tilgkese vett, et massi pehmeks saada) praetud paprika-suvikõrvitsa segu juurde. Ok, niipalju möönan, et tihtipeale on need söögid natuke sarnase maitsega, aga kasutan ka erinevaid maitseaineid, et päris ühesuguseks lobiks toit ei muutuks :)

Nii, nüüd siis leivasupi juurde :) ei, ma ei lisanud sinna praetud paprika-suvikõrvitsasegu :):) aga viilutasin imeõhukesed suvikõrvitsatükid küll sisse koos õunaga ja keetsin läbi, lisasin päris mõnuga kardemoni ja kaneeli ja steviat (steviat kasutan üsna vähe, alates veebruari algusest on kasutusel esimene 300gr kotike, pole veel seegi päris otsas). Siis lasin saumiksriga kogu kupatuse kreemjaks ja no ma ei või- SEDA SAI NIIIIIIIII PALJU!! Absoluutselt vähimatki kõrvalmaitset ei tulnud, vesiseks ei läinud ja oli tõesti supermaitsev! Selle maitseelamuse eelduseks on muidugi see, et tavaline leivasupp peab ka maitsema :D Kohupiimakreemiga tegin nii, et pool panin lahjat kohupiima ja pool 3% Maxima Pjatnica kodujuustu ja lasin selle vahukoorega koos vahtu.

Ägisen siin praegu sellest suurest taldrikutäiest ja ragistan juba ajusid, kus veel saaks suvikõrvitsat ära kasutada :D 

Ja käesoleva aasta suvikõrvitsapeenar saab juppmaad pikem olema :D