Nopri grilljuust nüüd Fitlapi toitumiskavas!

Grilljuust on muutunud maailmas väga populaarseks, sest seda on lihtne valmistada ning see on imemaitsev. Kiirelt valmiv mõnusa kriuksuga juust pakub head vaheldust nii lihale kui ka kalale. Grilljuust on soolane ja kergelt vetruva tekstuuriga ning seda saab nii grillida kui praadida, Kasutamise osas võib fantaasial lennata lasta ning see sobib nii salatite, võileibade kui muude roogade koostisesse. Nopri tomati-basiiliku grilljuust on leidnud oma koha ka Fitlapi toitumiskavas.

Kuidas grilljuustu õigesti valmistada?

Grilljuustu grillimine või praadimine on lihtne protsess.

  • Esmalt lõika grilljuust 1 cm paksusteks viiludeks.
  • Kuumuta grill või pann kõrgele kuumusele.
  • Ära lisa pannile ega grillile õli, kuna grilljuust on ise piisavalt rasvane ning küpsetates eraldub sealt piimarasva.
  • Aseta grilljuustuviilud grillrestile või pannile. Anna juustule piisavalt ruumi, et kõik viilud saaksid ühtlaselt ja mõnusalt kuldpruuniks ning krõbedaks.
  • Lase grilljuustul praadida umbes 1-2 minutit ühelt poolt, kuni see muutub kuldpruuniks ja krõbedaks. Seejärel keera juustuviilud ettevaatlikult ümber ja prae ka teist külge samal viisil.
  • Serveeri grilljuustu kuumalt, siis on juust seest kreemjas, kuid pealt krõbe.

Siin on sulle ka mõned retseptisoovitused, mida katsetada.

Kinoasalat grilljuustuga
(1 portsjon = 425 kcal)

Nopri grilljuust nüüd Fitlapi toitumiskavas

Vaja läheb:

  • 70 g Nopri tomati-basiiliku grilljuustu
  • 35 g kinoat (kuivainena)
  • 90 g rohelist salatisegu
  • 90 g tomatit
  • 90 g värsket kurki
  • 11 g palsamiäädikat
  • Maitseks: soola

Valmistamine:

  • Keeda kinoa soolvees valmis. Soovi korral võid lisada keeduvette loorberilehe.
  • Pese salat ja köögiviljad.
  • Tõsta kaussi kokku salatisegu ning tükeldatud tomat ja kurk.
  • Lisa jahtunud kinoa. Kui soovid, võid seda ka soojana panna.
  • Maitsesta soolaga ning lisa palsamiäädikas. Sega korralikult läbi.
  • Lõika grilljuust 1 cm paksusteks viiludeks.
  • Aja grill või pann kuumaks. Õli pole tarvis.
  • Aseta grilljuustuviilud grillrestile või pannile. Anna juustule piisavalt ruumi, et kõik viilud saaksid ühtlaselt ja mõnusalt kuldpruuniks ning krõbedaks.
  • Lase grilljuustul praadida umbes 1-2 minutit ühelt poolt, kuni see muutub kuldpruuniks ja krõbedaks. Seejärel keera juustuviilud ettevaatlikult ümber ja prae ka teist külge samal viisil.
  • Serveeri salatit sooja grilljuustuga.

Soe seene-suvikõrvitsa salat grilljuustuga (low carb)
(1 portsjon = 425 kcal)

Nopri grilljuust nüüd Fitlapi toitumiskavas

Vaja läheb:

  • 60 g Nopri tomati-basiiliku grilljuustu
  • 75 g kikerherneid, konserveeritud, nõrutatud
  • 110 g šampinjone või muid seeni
  • 110 g suvikõrvitsat
  • 11 g matt
  • 2 g Dijoni sinepit
  • 3 g oliiviõli
  • Maitseks: sidrunimahla, soola, pipart

Valmistamine:

  • Pese suvikõrvits ja šampinjonid. Viiluta suvikõrvits kas ratasteks või pikkupidi viiludeks ja seejärel lõika suuremateks tükkideks. Šampinjonid lõika pooleks.
  • Grilli seened ja suvikõrvits resti vahel, vardas või fooliumalusel (aseta viimase puhul põhja küpsetuspaber). Soovi korral võid neid ka lihtsalt pannil praadida või vokkida.
  • Kui need valmis, maitsesta soola ja pipraga.
  • Nõruta kikerherned ja loputa külma vee all. Aseta majapidamispaberile kuivama. Soovi korral võid kikerherneid ka kuival pannil kergelt röstida.
  • Lõika grilljuust 1 cm paksusteks viiludeks.
  • Aja grill või pann kõrgele kuumusele. Õli pole tarvis.
  • Aseta grilljuustuviilud grillrestile või pannile. Anna juustule piisavalt ruumi, et kõik viilud saaksid ühtlaselt ja mõnusalt kuldpruuniks ning krõbedaks.
  • Lase grilljuustul praadida umbes 1-2 minutit ühelt poolt, kuni see muutub kuldpruuniks ja krõbedaks. Seejärel keera juustuviilud ettevaatlikult ümber ja prae/grilli ka teist külge samal viisil.
  • Sega kokku mesi, õli, sinep ja sidrunimahl. Sidrunimahla lisa ettevaatlikult ning maitse pidevalt. Pane sidrunimahla nii palju, et kastme maitse oleks meelepärane.
  • Vala kaste suvikõrvitsale, seentele ja kikerhernestele. Sega läbi. Soovi korral jäta tilgake kastet alles ka juustule peale valamiseks.
  • Tõsta soe salat taldrikule, aseta peale grilljuustu viilud ning kui jätsid kastet alles, vala ka see peale.
  • Serveeri kohe.

Grilljuust ja mesised köögiviljad (low carb)
(1 portsjon = 425 kcal)

Grilljuust ja mesised köögiviljad

Vaja läheb:

  • 55 g Nopri tomati-basiiliku grilljuustu
  • 7 g õli
  • 11 g mett
  • 110 g porgandit
  • 110 g šampinjone
  • 110 g suvikõrvitsat
  • 90 g paprikat
  • 50 g punast sibulat
  • Maitseks: värske tüümian, sidrunimahl, sool, pipar

Valmistamine:

  • Pese ja koori sibul ning porgand. Kui sa sibulat ei söö, jäta see lihtsalt ära.
  • Lõika porgand (pikkupidi) ja sibul neljaks. Eralda sibula kihid. Keeda porgand soolvees poopehmeks.
  • Pese suvikõrvits, šampinjonid ja paprika.
  • Lõika suvikõrvits ja paprika meelepärasteks tükkideks.
  • Võid seened lõigata pooleks või väiksemad jätta terveks.
  • Tõsta köögiviljad kaussi ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku mesi ja veidike sidrunimahla (portsu kohta 1 spl) ning vala köögiviljadele peale.
  • Haki juurde värske tüümian. 
  • Sega kõik korralikult läbi ja jäta ca pooleks tunniks maitsestuma.
  • Grilli köögiviljad vardas, grillpannil või fooliumalusel (pane põhja küpsetuspaber).
  • Grilli juust grillpannil.
  • Serveeri köögivilju grilljuustuga.

Igale toidukorrale võib lisada vabavara toiduaineid, mida kaaluma ei pea!

Personaalsed kogused leiad toitumiskavast!

Millist retsepti tahaksid esimesena proovida?