Seenesalat on asendamatu liige igal sügis-talvisel peolaual.
Üheks põhjuseks on kindlasti see, et pärast seenehooaega on varutud hoolega soolaseeni ja see maitseb ka ikka kuradima hästi.

Võin öelda, et kurvastama ei pea ka inimsed, kellel koduseid soolaseeni kodust võtta pole. Soolaseened on müügil ka toidupoodides ja isegi mina leidsin ühe paraja topsi väikesest Raasiku Konsumist. (pilt all pool)

Samuti on salat väga lihtsalt valmistatav ja jõukohane kõigile kokkajatale.

NB! Leota või loputa soolaseeni kindlasti vees, et lahti saada liigsest soolast ja salat ei jääks soolane. :) 

Soolaseened mida kasutasin mina: 

SALATI JAOKS LÄHEB VAJA: 

  • Kanamuna
  • Sibul
  • Saib
  • Hapukoor (rasva 10%)
  • Šampinjonid (või teised seened) / soolaseened
  • Kodujuust jogurtiga (rasva 0,9%)

maitseained: sool, pipar, petersell, till

SAMM 1 - LEOTA SOOLASEENI VEES,ET LIIGNE SOOL ERALDUKS.  KEEDA MUNA 10 MINUTIT TASASEL TULEL

SAMM 2- HAKI SIBUL PEENEKS

SAMM 3- SEGA KOKKU SEENED, SIBUL, KODUJUUST JA HAPUKOOR . MAITSESTA VASTAVALT SOOVILE 

SAMM 4-  RÕSTI SAIB JA SERVEERI KOOS SALATIGA

LISA SEE TOIT KA OMA MENÜÜSSE SIIT! 

HELENA :)