Leivasupp on olnud mu lemmik juba lapsepõlvest saadik. Ema tõi lauda juurest värsket külma piima, mida sai leivasupile valada ja siis magustoitu nautida. Aga kui ma oma kallimaga tuttavaks sain, ütles ta mulle, et ainus söök mida ta ei söö on leivasupp. No mina ei saanud aru, kuidas see võimalik saab olla??!!?? :D
Siiski põhjendas ta mulle, et halb kogemus jäi talle külge põhikoolist, mil talle anti vesist ja vastikut leivasuppi. Ma lubasin talle, et ükskord ma muudan tema arvamust ja SEDA MA KA TEGIN! :)
Siim lakkus pärast kausi tühjaks söömist veel mitu korda lusikat ja küsis kutsikasilmadega, et kas tõesti rohkem polegi.
Niisiis minu missioon õnnestus ja just selle sama retseptiga, mille ma teie ette toon! :)
SUL LÄHEB VAJA:
*Täistera rukkileiba
*Õuna
* Vahukoort 35%
* Lahja kohupiim (0,5%)
Maitseks: Stevia, kaneel, vanilje ja soovikorral piparkoogimaitseaine(juhul kui tahate jõulueri)
Leivasupi valmistamises pole midagi rasket. Võid teha seda nii värskest, kui ka natuke kõvemaks muutunud leivast. :)
SAMM 1 Murra leib kaussi tükkideks ja vala peale keev vesi. Nii liguneb leib kiiremini. Jäta see seisma umbes 5-10 minutiks. :)
SAMM 2 Suru leib kahvliga katki.
SAMM 3. Tükelda õun väikesteks tükkideks ja lisa leivale. Maitsesta kaneeli ja steviaga.
SAMM 4. Vala juurde veel natuke vett ja pane leivasupp umbes 10-15 minutiks vaikselt podisema. Samal ajal hakka valmistama kohupiimavahtu.
VAHUSTA ÄRA VAHUKOOR JA MAITSESTA SEE STEVIA JA VANILJEGA.
SAMM 5. Sega vahukoore hulka kohupiim.
Samm 6. Jahuta leivasupp maha ja lisa peale kohupiimavaht. Soovikorral raputa peale kaneeli. :)
PANE TÄHELE! :)
Leivasupi keetmisel jälgi, et supp põhja ei keeks. Saad alati vajadusel vett lisada! :)
Kaneel annab leivasupile väga mõnusa maitse, niiet kasuta seda kindlasti ja hästi julgelt!
Ilusat katsetamist. :)
Täpsed kogused leiad toitumiskavast!
Teie Helena!