Njämm, frikadellisupp on olnud mu üks lemmikutest lapsepõlvest saadik. Kunagi käis sinna kõrvale alati mitu viilu võiga määritud leiba, aga nüüd olen õnneks sellest harjumusest võõrandunud.
Mäletan oma elu kõige esimest frikadellisupi tegu, kus üritasin frikadelle ise teha. Retseptis oleva 2tl riivsaia asemel, kuhjasin sisse seda hoopis 2 dl. :D Te võite ettekujutada, mis maitse ja tekstuuriga need frikadellid olid. Ma pole koguaeg olnud nii hea kokk, kui praegu.
Seekord tulid frikadellid välja aga mahlased ja suussulavad. Ma jäin meeletult rahule. Kui oma portsu olin ära teinud, siis nõudis õhtul suppi ka mu kaasa, kes jäi tulemusega samuti ülimalt rahule.
Ka mina arvasin kunagi, et ise frikadellide tegemine on hullumeelne tüütus ja võtab palju aega, tegelikult on see väga lihtne ja palju maitsvam, kui poefrikadellidega supp.
Kohe õpetan ma teile, kuidas suppi meisterdada.
PS! Suppi tuleb väga parajalt suur ports, seega vabavara pole otseselt vaja juurde lisada. Pildil oleva poti sees, on minu 1 ports :D Kausi sisse mahutasin sellest ainult pool.
Sul läheb vaja:
- Kanamuna
- Kartul
- Või (rasva 80%-82%)
- Porrulauk
- Porgand
- Lihaveise- delikatesshakkliha (rasva 6%)
- Odrajahu
- Herned
- Maitseks: Soola, pipart, peterselli, tilli ja soovikorral puljongikuubikut.
Samm 1:Pane poti põhja või ja pruunista selles kergelt tükeldatud porrulauk ja porgand.
SAMM 2: Lisa juurde maitseained. Vala peale keev vesi ja lase podiseda 5-10 minutit.
SAMM 3: Järgmisena lisa kuubikuteks lõigatud kartul ja hernes. Keeda taas 5-10 minutit.
SAMM 4: Frikadellide jaoks sega kokku hakkliha, odrajahu ja muna. Maitsesta soola, pipra ja soovi korral ürtidega.
SAMM 5: Veereta käte vahel väiksed pallid.
NB! Kui soovid selgemat suppi keeda frikadellid eraldi potis küpseks ja lisa alles pärast supile.
Soovin Teile mõnusat katsetamist ja täis kõhu nautimist :)
Teie Helena :)