Leivakesed kilukreemi ja munaga

Leivakesed kilukreemi ja munaga

Toiduained

  • leib, Fitlap täistera rukkileib (Leibur) logo

    (2.7 viilu) 85g

  • Vürtsikilu

    55g

  • Toorjuust Philadelphia (rasva 11%)

    (2.3 spl) 35g

  • Muna (M suurus)

    (0.5 tk) 25g

  • Kreeka jogurt (rasva 4%)

    (1 spl) 20g

  • Punane sibul (soovi korral)

    (0.3 tk) 20g

Valmistamine

  • Kõige esimesena valmista marineeritud punane sibul. Selleks vali endale all välja toodud viisidest meelepärane.
  • Keeda muna (sobib kõvaks keedetud). Jahuta ja koori.
  • Lõika leivaviilud tükkideks (1 viil kuueks tükiks on paras).
  • Sega kausikeses kokku toorjuust, Kreeka jogurt ja väikesteks tükkideks lõigatud vürtsikilu fileed.
  • Jaga kilukreem leivatükikestele.
  • Aseta igale leivakesele väike tükike muna. (Võid muna viilutada ja viilud neljaks lõigata).
  • Seejärel pane igale leivakesele marineeritud punast sibulat ja tillioksake.
  • Serveeri.

Kiirmarineeritud punased sibulad:

  • Sidrunimahlaga kiirmarineeritud punased sibulad: koori ja viiluta sibul hästi õhukesteks viiludeks. Pane sibul purki või kausikesse ning vala peale sidrunimahl nii, et viilud oleksid täielikult sidunimahla all. Lase vähemalt 15 minutit seista.
  • Punase veiniäädikaga kiirmarineeritud punased sibulad: koori ja viiluta sibul hästi õhukesteks viiludeks ja laota purki. Pane potti 1 dl punast veiniäädikat, 1 dl vett, 1 spl Stevia-maguainet, 1 loorberileht. Sega läbi. Lase kiiresti keema ja sega kuni Stevia-magusaine on lahustunud. Vala marinaad sibulatele peale. Lase jahtuda ja seista vähemalt 30 minutit. (Sobib säilitamiseks ka 1-2 nädalat külmkapis). Marinaadi kogus arvesta ca 100 g sibula kohta.
Loading...

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks