Kui mõtlen Eestile, siis esimesena meenuvad sõnad nagu nutikus, innovatiivsus, julgus eristuda ja katsetada. Me oleme uuendusmeelne riik, samas hoiame ja kaitseme oma traditsioone.

Kõike seda silmas pidades tegin ühe kiiksuga kamavahu. Ühest küljest traditsiooniline, teisest küljest omamoodi uuenduslik. Üllata oma lähedasi Eestile nii tähtsal päeval toiduga, mis on tervislik.

Kiiksuga kamavaht

Üheks portsuks vajad:

  • 2 spl kamajahu
  • 90 g maitsestamata jogurtit
  • 40 g (13 tk) datleid
  • 2 spl vahukoort
  • 130 g 4-5 % kodujuustu (nt Tere)
  • Vajadusel tilk piima
  • 1 spl pohlasid

Valmistamine:

  • Leota datleid mõned tunnid vees (veel parem üleöö)
  • Blenderda kõik koostisosad mõnusaks vahuks ja naudi kohe.

Täpseid koguseid vaata oma toitumiskavast. Kui teed tervele perele, korruta kogused sööjate arvuga läbi.

Palju õnne Eestile ja ka meile kõigile!