Täna lugedes Postimehe Nädalalõppu, jäi silma kartulitaignaga lahtiste pirukate retseptid. Kange tahtmine oli proovida, aga no võid jms oli ilmselgelt liiga palju. Mõeldud -tehtud. Tegin retsepti ise ümber ja kraamisin kapist kõik vahendid välja ja asusingi küpsetama.

Tavaliselt retsepte kohandades ma valmistamist ei viitsi kirja panna. Täna tegin erandi ja lisasin ka oma avalikule profiilile. Peale küpsetamist tegin retseptis korrektuure, sest piima oli pisut palju ja kogu katteks planeeritud vedelik ei kulunud ära. Mina kasutasin täisteraspelta jahu, aga maitselt võiks sama hästi kasutada odrajahu.

Taignasse võiks samuti panna tüümiani. Kui täidis on küpsenud, siis põhjale pannes soovitan nõrutada vedeliku vähemaks, sest muidu jääb põhi vettinud.

Kogus kindlasti võtta mitmekordne.

Kokkuvõtteks - minu piruka katsetus õnnestus ja läheb kindlasti kordamisele. Pere ülejäänud liikmed sõid ja jäid rahule.

Sügisel kasutaks kindlasti metsaseeni ja lisaks suvikõrvitsat.

Kana asemel võid panna sinki, ahjuliha vms. Sobiks ka ainult taimne sisu.

Keda hakkas kõnetama, võta julgelt ette.

Head isu😋!