
Täna on tõsiselt kuum ilm. Muidugi on sel perioodil kõige olulisem juua piisavalt vett, kuid mis on need 5 toitu, mida kuuma ilmaga süüa? Vaata edasi ning saad teada.
1. Okroška (külm supp)

Selle supi valmistamine on imelihtne! Fitlap toitumiskavast leiad kokku 3 külma supi retsepti! Need maitsevad kuuma ilmaga eriti hästi!
1 kogus = 375 kcal
Vaja läheb:
- Keefir (rasva 2,5%) 285 g
- Muna (M suurus) 75 g
- Kartul 115 g
- Õli (erinevad 3 g
- Tomat 25 g
- Redis 25 g
- Värske kurk 30 g
- Hapukurk 30 g
Maitseained: Sool (meresool või värviline), Küüslaugupipar
Valmistamine:
- Keeda munad ja kartul, jahuta.
- Koori kurk ja lõika see pikkadeks peenikesteks ribadeks.
- Tükelda tomat, hapukurk, redis, kooritud kartul ja munad ning pane kõik suurde kaussi.
- Maitsesta küüslaugupipra (selle puudumisel lisa purustatud küüslauguküüs) ja soolaga. Vala seejärel segu kergelt üle oliiviõliga.
- Soovi korral lisa maitseks tilli, peterselli ja rohelist sibulat. Sega ja pane ca 20 minutiks külmikusse maitsestuma.
- Seejärel lisa keefir ning sega kogu supp läbi. Vajadusel võid veel maitsestada soolaga.
- Serveeri külmalt.
2. Kanawrap

Wrapi valmistamine on lihtne ning kiire. Samuti on wrappi hea ka kaasa võtta.
1 kogus = 375 kcal
Vaja läheb:
- Tortilla, täistera 40 g
- Hapukoor (rasva 20%) 35 g
- Broilerifilee (kanafilee) (Rannamõisa) 65 g
- Juust (rasva 24-26%)(1.2 viilu ) 20 g
- Õli (erinevad) 3 g
- Paprika 20 g
- Tomat 20 g
- Sibul (valikuline) 10 g
- Värske kurk 20 g
- Lehtsalat 15 g
Maitseained: Pipar, Till, Sool (meresool või värviline), Jalapeno
Valmistamine:
- Soojenda tortilla ahjus või mikrolaineahjus.
- Prae kanafilee kuubikud tilga õliga. Maitsesta.
- Aseta soojale tortillale salatileht, kanafileekuubikud, juust, tomat, kurk, parika ja sibul.
- Kastmeks sega kokku hapukoor ja till ning maitsesta pipra-soolaga.
- Vala kaste peale ja keera rulli.
- Maitseks võid lisada ka jalapenot.
Igale toidukorrale võib lisada vabavara toiduaineid, mida kaaluma ei pea!
3. Oa-juustusalat suitsukanaga

See maitsev salat valmib kõigest 10 minutiga!
1 kogus = 375 kcal
Vaja läheb:
- Juustupulgad Pik-Nik (rasva 20.8%) 40 g
- Punased oad, konserveeritud, nõrutatud 120 g
- Hapukoor (rasva 20% 30 g
- Broilerifilee, suitsutatud (rasva 3,7%)40 g
- Ananass 50 g
- Kreeka jogurt (rasva 4%) 25 g
- Värske kurk 95 g
Maitseained: Sool (meresool või värviline), Pipar
Valmistamine:
- Nõruta oad ja loputa külma vee all. Pane kaussi.
- Tükelda juurde suitsukana, värske kurk, Pik-Nik juust ja ananass (võid soovi korral kasutada ka konservananassi, kuid jälgi, et see oleks kindlasti omas mahlas, mitte siirupis).
- Maitsesta soola, pipra ja muude meelepäraste maitseainetega ning lisa juurde hapukoor ja Kreeka jogurt.
- Sega korralikult läbi ja serveeri.
Igale toidukorrale võib lisada vabavara toiduaineid, mida kaaluma ei pea!
4. Leib suitsukanaga

Võileiva valmistamine on kiire ning lihtne. Muidugi on seda ka hea kaasa võtta.
1 kogus = 375 kcal
Vaja läheb:
- Leib, seemneleib 85 g
- Broilerifilee, suitsutatud (rasva 3,7%) 95 g
- Tomat 80 g
Valmistamine:
- Meisterda leivast, suitsukanast ja tomatist võileivad ja serveeri.
- Lisa soovi korral maitserohelist!
Igale toidukorrale võib lisada vabavara toiduaineid, mida kaaluma ei pea!
5. Saiavorm kohupiima ja õunaga

Mis elu see oleks ilma magustoiduta? Muidugi ilmselt jäätis on meie kõigi esimene valik, kuid maitsev saiavorm ei jäta kedagi külmaks.
1 kogus = 375 kcal
Soovitame teha 4-6-kordne kogus korraga!
Vaja läheb:
- Leib, sepik (kaera, rukki, täistera) 50 g
- Piim, joogipiim (rasva 1,8%) (Tere) 155 g
- Kookospalmisuhkur 10 g
- Hapukoor (rasva 20%) 15 g
- Muna (M suurus) 25 g
- Kohupiim, maitsestamata (rasva 0,5%) 35 g
- Õun 60 g
- Või (rasva 82% 2 g
Maitseained: Kaneel, Stevia (suhkruasendaja, valikuline)
Valmistamine:
- Pese ja tükelda õun väikesteks tükkideks. Soovi korral võid koorida, aga ei pea.
- Pane poti põhja tilgake vett, seejärel õunatükid, kookospalmisuhkur ja kaneel. Sega läbi.
- Keeda tasasel tulel õunad pehmeks. Sega aeg-ajalt ja jälgi, et põhja ei kõrbeks. Vajadusel lisa veidike vett juurde.
- Kui õunad pehmed, võid need soovi korral püreestada, kuid ei pea.
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
- Määri ahjuvorm võiga.
- Lõika pool sepiku kogusest väiksemateks tükkideks ja laota ahjuvormi põhja.
- Sega kohupiim hapukoorega. Kui meeldib magus, lisa steviat kohupiima-hapukoore segule juurde (1 portsu kohta 1 tl steviat).
- Laota lusikaga kohupiima-hapukooresegu väikeste kuhjakestena ühtlaselt sepikutükkide kihile.
- Seejärel laota peale õunatükikesed (või õunapüree).
- Lõika ülejäänud sepik väiksemateks tükkideks ja laota kõige pealmiseks kihiks.
- Klopi lahti muna, lisa juurde 1/3 piima kogusest (ülejäänud 2/3 jäta serveerimiseks) ja portsu kohta ca 15 g steviat.
- Kalla munasegu sepikutükkidele peale.
- Võid mõnest kohast sepikutükke kahvliga veidi liigutada, selleks, et munasegu pääseks kenasti ka alla.
- Kata vorm fooliumiga ja pane ahju 40 minutiks küpsema.
- 15 minutit enne lõppu eemalda foolium ja lase sepikul pealt pruuniks küpseda.
- Jahuta ja hoia soovitatavalt külmikus üleöö.
- Serveeri külma piimaga.
Need on kõigest 5 retsepti, mida süüa kuuma ilmaga. Fitlap toitumiskavast leiad üle 1000 maitsva retsepti.
Anna kommentaaridesse teada, mida sööd Sina kuuma ilmaga kõige meelsamini.
*Personaalsed kogused leiad oma toitumiskavast. Logi sisse siin või tee endale tasuta konto siin!