Vaatasin mitu korda üle, no ei ole seda postitust. Tõepoolest, väga imelik, sest tean täpselt, et kirjutasin🤔. Ju ma siis ei salvestanud. Aga mis parata, eks tuleb uuesti teha.

Selle nimetuse alla olen koondanud kiiresti ja kergelt valmivad road, enamus snäkkide alt, aga mulle lihtsalt ei meeldi see sõna. Mujalt ka, sest mulle tundusid nad rohkem siia sobivat. Kokku on 75 retsepti (oli, sest kui mäletate, tegid kurikaelad mu arvutis puhta vuugi ja alles on vaid mingisugune prinditud informatsioon). Väga headeks olen märkinud 31, headeks 2, söödavateks 5, 11 retsepti on olnud ilmselt jällegi korduvad ja ma olen need tegemata jätnud ning 26 minule ei maitsenud.

Alustan siis meeldivatest. Banaan ja juust ning õun ja juust, praktiliselt samad retseptid, on vist 5 grammine vahe juustus. Originaalis ma seda retsepti ei kasuta, vahel maasikahooajal ehk. Aga võtan näiteks mingi vabavara, kuhu juustu peale sulatada (seened, lillkapsas, suvikõrvits…) ja magustoiduks hooajalised marjad/puuviljad. Suvel on hea variant praadida suvikõrvitsakuubikud, jahutada ja segada need juustukuubikute, tomati ja basiilikuga salatiks. Sink ja melon on teine retsept, mida ma samamoodi kasutan, praen singi vabavaraga või teen salatiks. Näen tihti toetusgrupis postitusi, kus on taldrikul singi/juustutükid ja puuvili, mulle tõesti nii ei sobi😏. Heeringas kartuliga või kartul heeringaga, üks on hapukoorega, teine ilma. Kiire, lihtne ja maitsev. Kuna mina kartulit väga ei armasta, asendan selle tihtipeale hoopis peediga, saab igavese piraka portsu, vahel muudan retsepti ja lisan muna ka.

Juustust kaerasepikut proovisin kord täpselt õpetuse järgi teha. Hea oli, aga kui ahju ei taha kuumaks ajada, siis teen hoopis pannil. Sepikuviilud kastan munasse ja pannile, ülejäänud muna kallan peale. Juustu raputan siis, kui olen teise poole keeranud. Õuna arvestan ringi sepikuks ja natuke peab õli ka lisama. Seda retsepti kasutan tihtipeale tööl.

Juustused maisikrõpsud on üllatavalt maitsvad, kuigi koostist vaadates lükkasin seda retsepti pikalt edasi. Kuigi tihti ei viitsi neid siiski teha ja Härrale meeldib rohkem hakklihaga variant. Juustused suvikõrvitsasnäkid on imemaitsvad, meeles peab pidama, et maitsestada tuleb kõvasti. Minule tomatikaste ei meeldi, krõbistan niisama. See on ka pigem suvine söök, pirni asemel muidugi marjad. Keefir ja banaan on jällegi selline retsept, mida ma originaalis ei kasuta, segan hoopis magustoiduks. Et mulle meeldib pisut tummisem konsistents, kasutan paksemat jogurtit. Kui banaan on sügavkülmast võtta, saab eriti hea külma jäätiselaadse maiuse. Muidugi muudan tihti banaani hoopis marjadeks või vokitud õunteks (tegelikult sellel aastal arvan ma, et ma ei taha enam pikalt-pikalt õuntest isegi kuulda midagi, viimased kolm kasti viskasingi ära, sest mind ennast hakkas juba häirima see kohustus, et midagi peab jälle õutega tegema🙄...

...jätkan lähiajal...

Päikest ja olge hoitud!