Piparkoogid

30 min kcal 375 kcal Piparkoogid

Toiduained

  • Jahu, Täisteraspeltajahu

    (5 spl) 50g

  • Või (rasva 82%)

    (2.4 tl) 12g

  • Maapähklivõie

    (0.7 tl) 7g

  • Vahtrasiirup

    (2.6 tl) 13g

  • Kookospalmisuhkur

    6g

  • Muna (M suurus)

    (0.5 tk) 10g

Valmistamine

  • Tegemist on Inga Kaljuse loodud retseptiga!
  • See retsept õnnestub kõige paremini, kui asendusi mitte teha.
  • Soovitame teha korraga vähemalt 4-kordse koguse.
  • Kuumuta potis vahtrasiirup, kookospalmisuhkur ja piparkoogimaitseaine. Maitseainet lisa ühe portsu kohta ca 5 g.
  • Tõsta pott tulelt ja sega juurde või ja maapähklivõi. Sega kuni saavutad ühtlase massi, lase veidi jahtuda.
  • Lisa kloppides muna.
  • Sega küpsetuspulber ja terake soola jahuga (jäta natuke jahu hiljem taigna rullimiseks). Soovi korral võid lisada ka veidi looduslikku kalorivaba magusainet. 
  • Lisa kokkusegatud kuivained vähehaaval siirupi-või-munasegule. Sega ja sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse.
  • Hoia külmikus üleöö.
  • Enne rullimist lase taignal 1-2 tundi toasoojas seista. Rulli tainas hästi õhukeseks ja lõika vormidega meelepärased kujundid.
  • Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadise ahju keskosas ca 6-9 minutit.
Loading...

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks